Yaşar Akkamış

Küçükkaya'nın hayali suya düşecek

Yaşar Akkamış

CHP Kocaeli İl Örgütü nün siyasi  hafızası olarak  bilinen  Rıdvan Alkan'ın elinden tutup partililere empoze ettiği pırıltılı zekasıyla kısa sürede adından söz ettirerek basamaklarda kısa sürede yükselmeyi  başarmış bir siyasi şahsiyettir Mehmet Ümit Küçükkaya.

Partide emek verip dirsek çürütmüş onlarca kişi varken gençlik kolları il başkanlığı ve izmit ilçe başkanlığı görevlerine ışık hızıyla seçilmiş olması siyasi maharetinin kanıtıdır. 

Partililer, Küçükkaya'nın günün birinde siyaseten büyük bir hamle gerçekleştireceği yönünde bir beklenti içindeyken , görünen o ki 30 Eylül Cumartesi günü yapılacak kongrede il başkanlığına aday olduğunu açıklamakla büyük bir hatanın eşiğine gelmiş görünüyor.

Mehmet Ümit Küçükkaya siyaseten donanımlıdır.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İzmit ilçe kongresinde belediye başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, eski milletvekili Hikmet Erenkaya gibi delegeler üzerinde etkili isimlerin desteklediği Cengiz Çakar 'a karşı Gökhan Ercan'ın kazanmasında önemli payı vardır ama o kadar.

Küçükkaya'nın il başkanlığı hedefi birkaç yıl sonraya kalmalıydı.

Mevcut il başkanı Bülent Sarı'ya rakip olmak yerine  siyasi donanımından istifade etmesine açık olmalıydı.

Kaldı ki; Bülent Sarı son derece mütevazi, siyaseten  taşkın hedefleri olmayan, küçük büyük herkesle barışık bir şahsiyet.

Keşke Küçükkaya şimdi aday olmayıp birkaç yıl daha bekleseydi.

Ve siyaseten  hakkettiği mevkilere elini kolunu sallayarak gelseydi.

Ama olmayınca olmuyor işte…

Yazarın Diğer Yazıları