Yaşam

Yaşam Haberleri

Hayal tırı Ramazan’da yine yollarda

Kocaeli Şehir Tiyatroları, hayal tırının dorsesinde Ramazan'da şehrin dört bir yanına çocuklarla buluşmaya gidiyor.

Özel çocuklar Yeşilay için söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Yeşilay'ın 104. yıldönümünü özel bir konserle kutladı.

Dere ve tatlı sulara balık salınacak

İzmit Körfezi'ne 42 bin yavru balık salan Kocaeli Büyükşehir, şimdi de kent genelindeki dere ve tatlı sularda balık popülasyonunun gelişmesi için çalışma başlattı.

28 Şubat mağduru akademisyen yaşadıklarını anlattı

Türk siyasi tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde, üniversiteyi başörtüsü çıkarttırılarak okumak zorunda bırakılan Akademisyen Bedia Koçakoğlu, Bazen ses yükselttiklerini duyuyoruz, 'Bitmedi ajitasyonunuz, duygu sömürüsü yapmaktan da yılmadınız, 27 sene geçmiş aradan daha neyi anlatıyorsunuz'. Bizim 28 Şubat'ı hatırlatmak gibi bir gayemiz yok. Bizim gayemiz 28 Şubat'ı unutturmamaktır dedi.

Kocaeli’de aranan 4 hükümlü operasyonla yakalandı

Kocaeli'de farklı suçlardan toplam 27 yıl 11 ay hapis cezası ile aranan 4 hükümlü polisin operasyonuyla yakalanarak cezaevine gönderildi.

Yıllardır aynı yerde kuşaklar arası bağ kuruyor

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 40 yıldır plak ve kaset satan Ahmet Kara, ölümsüz şarkılarda hatıralarını arayan vatandaşların uğrak noktası oluyor. Söz ve müziğiyle hafızalara kazınan şarkıları 6 metrekarelik dükkanındaki pikaptan çalan Kara, kuşaklar arası bağ kuruyor.

Kocaeli'de camiler doldu taştı

Kocaeli’de Ramazan ayının habercisi Berat Kandili, dualar ile ihya edildi.

Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Kaya'nın ağabeyi olan ve 14 Şubat'ta evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ressam ve müzisyen Mustafa Kaya, Pendik'te düzenlenen cenaze ile son yolculuğuna uğurlandı. Kaya'nın ablası Songül Kaya cenazede uzun süre kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

İzmit Körfezi’nde fırtına

İzmit Körfezi'nde etkili olan fırtına sebebiyle dalgalar kıyıya vurdu, balıkçı tekneleri beşik gibi sallandı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları, İstanbul yolcusu

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 13-18 Şubat tarihlerinde İstanbul Mecidiyeköy Büyük Sahne’de Yaşamak Mı Yoksa Ölmek mi adlı oyunu sahneleyecek

Nikah işlemlerinde yeni dönem

Nikah işlemlerinde 2024 yılıyla birlikte yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama ilk kez hayata geçirildi

Böyle bir kuzu gördünüz mü?

Konya'nın Kulu ilçesinde sol gözü olmayan ve çenesinde anormallik olan kuzu, sahibini şaşkına çevirdi.

İzmit Körfezi’nin sevimli misafirleri

Kocaeli'nin önemli doğal zenginliklerinden İzmit Körfezi Sulak Alanı, son dönemde sayıları artan flamingolarla şenlendi.

İşte Kocaeli’nin nüfusu

Kocaeli'de nüfus sayısı, 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle bir önceki yıla göre 23 bin 835 kişi artarak, 2 milyon 102 bin 907 kişi oldu.

Enkazdan ikinci bahara

6 Şubat'ta Hatay'da yaşanan depremde evleri ve iş yerleri yıkılan ve enkazlar arasında kalan iki arkadaş, Kocaeli'de yeniden hayata tutundu. Spor salonu açan iki arkadaştan Emre Kumru, Antakya'da yaşadığımız felaketten sonra şehir harabe haldeydi. Çalışabileceğimiz herhangi spor salonu yoktu. Tüm düzenimizi Kocaeli'ye taşıma kararı aldık. Salonun tadilat aşamasında duvar ustası, boyacı, inşaat işçisi olduk. Spor salonundaki tüm işleri kendimiz yaptık. Kimseden destek almadan çabamızla işleri hallettik dedi.

İki ilçeyi bağlayan yol kar sebebiyle kapandı

Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden Sakarya'nın yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Kocaali-Hendek arasında bulunan Çam Dağı yolunun geçici olarak trafiğe kapandığını duyurdu.

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde kar yağışı etkili oluyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı sebebiyle sürücüler dikkatle ilerliyor.

İNŞİRAH DERNEĞİ  GAZZE'YE 2 TIR UN GÖNDERDİ

Kocaeli'nin yurtdışı insani yardımlarda öncü derneği  İnşirah Sosyal Yardımlaşma Derneği , 7 ekimden bu yana Gazze’deki insanlık dışı saldırılara sessiz kalmadı.. Daha önce Gazze’ye gıda paketi, mont, sebze meyve, çadır yardımı  yapan İnşirah derneği bu sefer de 2 tır toplam 64 ton un yardımı yaptı.Bu yardımları Kütahya, İsviçre,Almanya'da bulunan partner derneklerle birlikte yaptı.

Bu sepetin ünü Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’e kadar dayandı

KOMEK, ünü Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'e kadar dayanan Karamürsel sepeti örücülüğü branşında kadınlara hem eğitim veriyor hem de istihdam sağlıyor.

Toplam 913 haber.