Yaşar Akkamış

Geçmiş ola !

Yaşar Akkamış

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in CHP Kocaeli İl Kongresinden sonraki siyasi pozisyonunu tanrı kimseye nasip etmesin. 

Gerçekten kabul edilmesi, sineye çekilmesi hiç kolay olmayan bir durum. Kolaymı, pırıltılı bir sürecin tarihe karışıyor olması. 

Oysa, ne olurduki kısa sürede tırmandığı siyaset merdivenlerinden tepetaklak düşmeseydi. İki kelimeyi yan yana getirmekten aciz siyaset erbaplarının ağzını açıkta bırakan hitabet ustalığının pay sahibi olduğu belediye başkanlığını aynı kalibrede icra edebilseydi.  

Seçim döneminde kendisi için kapı kapı dolaşıp oy dilenen örgüt yöneticilerine sırtını dönmeseydi. İşe aldığı kişileri,  otel salonlarında aileleriyle birlikte rencide etmeseydi.

İzmit Belediye Başkanı kimliğiyle Fatma Kaplan Hürriyet'in yaptığı yanlışlıklar bir kitapta toplansa siyaset ilmine gönül verenler için müthiş bir kaynak olur. 

Öyleki, kültür ve sanat alanında danışmanlık önerisini canla başla kabul eden eski bir belediye başkanının görüş nakletmek için randevu talebini defalarca reddetmesi ayrı bir kaf dağı bakışıydı.

Megolamanlığın bu denli nüfus ettiği bir ruh haline tutsak olmak yerine seçim bürosu açılışının yapıldığı gün Leyla Atakan Caddesi'ni tıka basa dolduran partililerin kendisine duyduğu sevgiyi ve güveni en azından muhafaza edebilseydi.

Olmayınca olmuyor işte.

Yazarın Diğer Yazıları