Yaşar Akkamış

Emeğin Başkenti de çöktü

Yaşar Akkamış

Her ne hikmetse görevdeki CHP İl  başkanı Bülent Sarı ile devam  edileceğini deklare eden 12 ilçe başkanının ortak kararı  sözde emeğin başkenti sayılan Kocaeli'yi tarihe karıştırdı.
Nasılmı ?
Kongreye tek adayla gidilmesi için 12 ilçe başkanının açıklaması, çöküşün habercisi oldu. 
Kongrede söz alan partililer, bilgi eksikliği nedeniyle Prof. Hurşit Güneş'i eleştirerek hata yaptılar.  Güneş, siyasette varolduğu günden beri önseçimin partiiçi demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu savunmuştur.
Mevcut il başkanı Bülent Sarı nın CHP kurultay delegeliği listesi görücüye çıktığında Haydar Akar adını görenler tepki gösterince ortam geriliyor ,buna listede izmit belediye başkanı Fatma Hürriyet hanfendinin olmadığını farkedenleri bir hüzün basıyor bir hüzün basıyor.
O ki Başkan Hürriyet,  Hikmet Erenkaya ile yarıştığı kongreden galip çıkan Harun Yıldızlı'ya ' seni benim sayemde il başkanı ' demeyi az bulup  milletvekili aday adaylığı sürecinde Harun Yıldızlı 'nın Beşli Çete olarak bilinen şirketlerden birinin  taşeronu olduğu yolundaki dosyaları Kılıçdaroğlu'nun burnuna  dayamış ise siyaseten kaderine razı olacak .
Çöküş, emeğin başkentinde başlamış. Yemeyin tadına varın.

Yazarın Diğer Yazıları