Yaşar Akkamış

•CHP'ye yakışmadı •Kolaylı'ya çengel

Yaşar Akkamış

29 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan CHP Kocaeli İl Kongresi öncesinde ilçe başkanları ortak bir karar alarak görevdeki il başkanı Bülent Sarı’yı ittifakla destekleyeceklerini deklere etmişler. Bu yöndeki eğilimi önceden öğrenen Mehmet Ümit Küçükkka’ya, doğal olarak adaylıktan çekildiğini duyurdu. 
Demokrasinin yılmaz savunucusu olduğunu her fırsatta seslendiren CHP’li yöneticiler böyle bir kararı nasıl alabildiler. İlçe kongreleri sürecinde kıyasıya yapılan delege seçimlerinde harcanan emekler  gümleyip gitmiş olmuyor mu. Mademki böyle bir karar alınacaktı, delege seçimlerinde yaşanan o kadar tantanaya ne gerek vardı. Yok sen delege olacaksın, yok ben olacağım mahiyetindeki siyasi rekabete ne gerek vardı söyler misiniz. Her ne kadar bu duruma tepki göstermek için Uğraş Çiftçi il başkanlığına aday olacağını açıklamış olsa bile göstermelik olmaktan başka bir işe yaramayacak.
 CHP’li yöneticiler öteden beri özellikle Milli Görüş geleneğinde kemikleşmiş biat kültürünü eleştirirler, demokratik yöntemi savunurlardı.
Demek ki hepsi hikâyeymiş.
                                                              ***
Kocaeli yerel basınının emektarlarından Nurettin Kolaylı dostumuz, öteden beri siyasi partilerin yöneticileri tarafından markaja alınmıştır. 2004 yılında birlikte çalıştığımız Kocaeli Gazetesi’nde Reklam Müdürlüğü yaparken Ak Parti’nin Saraybahçe belediye başkan adayı Halil Vehbi Yenice’nin meclis listesinden aday olması için teklif almıştı. O günlerde aktif siyasete atılması için aldığı teklif sonraki yerel seçimlerde de tekrarlandı ama Nurettin Kolaylı dostumuz bir türlü ikna edilemedi. Şimdilerde ise Ak Parti İzmit İlçe Teşkilatı’nın yöneticileri Nurettin Kolaylı’yı 2024 yerel seçimlerinde meclis aday listesinde görmek istediklerini seslendirmekte. Halen Çağdaş Kocaeli Gazetesi’nde görev yapan ve tarafsız olduğu kadar hakkaniyet ölçekli yorumlarıyla projeksiyon sunan Nurettin Kolaylı dostumuzun böyle bir teklifi nasıl değerlendireceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz. 
 

Yazarın Diğer Yazıları