Yaşar Akkamış

Büyükakın çok rahat

Yaşar Akkamış

Yerel seçim tarihine yaklaştıkça siyasi partilerde aday adaylığı kulvarı açılıyor. Kocaeli yerelinde üstünlüğünü 2004 yılında ilan eden Ak Parti teşkilatları 2024 yerel seçimlerine yine çok rahat girecekler. 
Tabii Kandıra ve Karamürsel dışında.
Kandıra Belediye Başkanı  Adnan Turan’ın 2019 seçiminde ilçe merkezinde Millet İttifakı adayı Ercüment Şahin’den yediği  farkı kapatamadığı konuşulmakta. Hatırlanacağı üzere, Ak Parti’nin adayı Adnan Turan, kırsaldan gelen oylar sayesinde Kandıra Belediye Başkanı seçilmişti. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Kandıra’da Ak Parti’nin oyu artmış olsa da  bu artışın Cumhurbaşkanlığı seçiminde R. Tayyip Erdoğan için gerçekleştiği, Adnan Turan’ın yeniden aday gösterilmesi  halinde artışın yerel seçim sonucuna yansımayacağı öne sürülmekte.
Karamürsel’de ise durum son derece farklı.
Karamürsel’de üç dönem engeline 2004 yılında Demokrat Parti’den seçimi kazandığı için 2019 yerel seçiminde takılmayan İsmail Yıldırım’ın durumu merak konusu. Karamürsel’de son derece başarılı belediye başkanlığı yapan İsmail Yıldırım’ın Ak Parti’de gözden çıkarılması mümkün görülmediği için üç dönem kuralının nasıl aşılacağına dönük zihin jimnastiği yapılıyor . Üstelik partinin İlçe Başkanı Sait Mete’nin dahi İsmail Yıldırım’ın yeniden aday gösterileceğini göğsünü gere gere seslendirdiği konuşuluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ise Ak Parti’de hiç ama hiç telaffuz edilmiyor. Mevcut Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yeniden aday gösterilmesine garanti gözle bakılmakta.  

Yorumlar 1
EYYY SÜTÇÜÜÜ 26 Eylül 2023 16:56

Kandıra da A DNAN BAŞKAN çok çalışıyor uğraşıyor Adnan başkan aday olmalı sütçüye kalırsa bu işler asıl o zaman işler karışır bir çok köye parti giremez

Yazarın Diğer Yazıları