Yaşar Akkamış

AK Parti Kocaeli'de Bulut krizi..

Yaşar Akkamış

Merkezi iktidarda 21 yıldan beri hükmünü sürdüren Ak Parti’nin Kocaeli İl Teşkilatı’nda aday belirleme aşamasında  baş gösteren krizler dal budak salmadan geçiştirilmiş, sanki alınan ve kırılanlar, hatta hayal kırıklığına uğrayanlar olmamış gibi üstü kapatılmıştı.

Ancak, geçtiğimiz günlerde A. Haydar Bulut’un Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiş olması nedeniyle baş gösteren krizin çapı büyümeye aday. Bulut’un , Derince eski belediye başkanı kimliği , bu göreve siyaseten getirilmesi için yeterli referans olabilir ama Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün cephesinde durum farklı.

Bilindiği üzere, Zeki Aygün ile A. Haydar Bulut Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın her seçim döneminde karşı karşıya gelmiş siyasi hasım olarak bilinir. O günlerde Ak Parti’de güçlü isimlerin başında bulunan Nihat Ergün’den torpilli A. Haydar Bulut’un 2009 yılı yerel seçiminde yeniden aday gösterilmemesinin nedeni başarısız oluşundan değil, dönemin Ak Parti İl Başkanı Zeki Aygün ve Derince İlçe Başkanı Mehmet Eryürek’in keskin muhalefetidir. Nihat Ergün’ün yeniden aday yazdırdığı A. Haydar Bulut’un ismi, Zeki Aygün ve Mehmet Eryürek’in Hayati Yazıcı nezdindeki prestijiyle çizildi ve Aziz Alemdar aday gösterildi.

Aradan geçen zaman , Aygün ve Bulut’un arasında esen soğuk rüzgarları dindirmedi. Bulut, 2014 yılında yeniden aday olmayı başardı, 2019 seçiminde yine Zeki Aygün’e takıldı. O süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Zeki Aygün, sürpriz bir tasarruf sonucu Derince adayı gösterilince A. Haydar Bulut yine hayal kırıklığına uğradı uğramasına ama Zeki Aygün karşıtlığı devam etmiş. İkilinin yakın çevresinden sızan söylentilere bakılırsa siyasi husumetin çapı büyümüş.

Buna, Bulut’un Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmesi eklenince krizin çapı büyümüş. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e muhalefeti yeri göğü tutmuş olan A. Haydar Bulut’u nasıl olurda Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirir. Bu insiyatif, Büyükakın’ın Zeki Aygün’ü siyaseten rencide etmesiyle  eş anlamlı değilmidir mealinde bir tartışma başlattı Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nda.

Yerel seçimlere çeyrek kala başlayan bu tartışma, nasıl sonuçlanır bilinmez.

Yazarın Diğer Yazıları