Yüzde 73,50 Oranındaki Enflasyonun İzleri

Halk pazarlarındaki güncel fiyatları aktarmak için bu hafta da Perşembe Pazarındaydık.

Yüksek enflasyonun pazardaki yansımaları önceki haftalardan farksız, bu hafta da fiyatlar neredeye aynı. Domates 8-10 TL, biber 15 TL, patates 10 TL, soğan 5 TL, patlıcan 10 TL, kabak 8 TL’den sergilerde yerini almıştı.

 

VATANDAŞ UMDUĞUNU BULAMADI…
Pazardaki yoğunluk hız kesmeden devam ederken tüketici bu hafta da umduğu fiyatları bulamadı. Salatalık 8 TL, kıvırcık 5 TL, taze fasülye 15 TL, dolmalık biber 12 TL; elma 10 TL, muz 22 TL, çilek 20 TL,  erik 20 TL, kayısı 25 TL, kavun tane 15 TL ve kiraz 25 TL’den tüketiciye sunulmuştu. 

 

TÜKETİCİNİN DURUMU
Halk pazarlarından alışveriş yapan bir vatandaş ‘’Havaların ısınmasıyla haftalardır düşer diye beklediğimiz fiyatlar bu hafta da üç aşağı beş yukarı aynı. Bir sebze biraz ucuzlamış diye sevinirken iki sergi ötede meyveye zam gelmiş oluyor, fiyatlar dengelenmiyor’’ dedi. Bir başka tüketici ise ‘’Bu kadar yol gelip yalnızca elimde 2 poşetle çıkmaktan utanıyorum, insanların geldiği hal bu’’ diyerek tüketicinin durumunu gözler önüne serdi.

 

(Haber: Zeynep Tarım)

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 1
Cenk Cemil 09 Haziran 2022 13:06

Fiyatları biraz da pazarcılar kendileri yüksek tutuyor ! Örneğin sabha saatlerinde 4 TL. olsrsk tezgaha konan maydanozların tğketimi arzu edilen boyutta olmayınca akşamelyin 2,5 TL ye alamnzı hiç de zor değil ! Yine Akçaova-Afyon Köy peynirleri iki ay önce 40 TL:den satılırken peynircilerin keyfi artışları ile 55-60-70 TL ye satılmaya başlanmış ! Bu tamamen peynircilerin ortak kararı ! Yoksa, süte bu zaman zarfında bir zam gelmiş değil ! Öyle Ezine Peynirleri satılıyor ki mubarekler sanki tereyağı satıyorlar ! Bu peynirler tereyağı fiyatıyla yarışıyor ! Bu fiyatlara kesinlikle denetim gertirilmeli ve keyfi uygulamaların zabıtalarca önüne geçilmelidir diye düşünüyorum.

Bakmadan Geçme