Tahsin  Keskin

Var mısınız Fatma Başkan?

Tahsin Keskin

Şu belediye seçimleri nelere kadir!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de seçim çalışmaları sebebiyle artık güne erken başlıyor, esnaf ziyaretleri yapıyor, sokaktaki vatandaşlarla el sıkışıyor.

Fatma Başkan, seçim zoruyla da olsa nihayet sokağa indi.

Başkan Hürriyet, seçim çalışmaları kapsamında İzmit’e bağlı Bekirdere Üçyol’da sabahın erken bir saatinde birkaç kişinin elini sıkmış, haberi de onu fotoğraflayan İzmit Belediyesi’ne bağlı basın yayın birimindeki belediye çalışanı tarafından yerel gazetelere servis etmiş.

Buraya kadarını normal karşılıyoruz, ama bundan sonrası hiç normal değil tabii.

Belediye çalışanının çektiği bu fotoğrafın altına Başkan Hürriyet’in elini sıktığı vatandaşın “Başkanım, her sabah 6’da sokaklardasınız. Her sabah sizi farklı bir yerde görüyoruz. Başkan dediğin böyle çalışkan olur” dediği iddia ediliyor.

Hatta yapılan o ziyaretlerde Başkan Hürriyet’in yanındaki ekibin vatandaşlara simit, çorba ikramları da oluyormuş.

Dün gazetelere servis edilen haberdeki vatandaş, Başkan Hürriyet’e o sözleri gerçekten söyledi mi bilmiyoruz, ama benim bildiğim ve bizzat şahit olduğum Başkan Hürriyet, hakkında bazı ifadeler var.

Başkan Hürriyet’in bu ziyaretinden sonra Bekirdere Üçyol’da konuştuğum hemen hemen herkes, ‘’Başkan Hürriyet, geçen gün çok erken saatte buraya gelmiş ama bizler dükkanlarımızı daha açmamıştık. Başkan, seçim dönemi haricinde buraya ne zaman gelmiştir acaba? Biz onu burda görseydik, ona iki çift lafımız olurdu. Onu buralarda bir daha göreceğimizi sanmıyoruz. O yüzden sizin aracılığınızla ona mesaj göndermek istiyoruz. Bizi sadece seçim döneminde hatırlayanları biz de sandıkta unutacağız’’ dediler.

Ben demiyorum, bunu İzmit esnafı söylüyor.

Bunun akisini iddia eden varsa, Başkan Hürriyet, İzmit esnafını ziyaretinde biz de yanında olalım, vatandaşlar ona neler söylüyorsa noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayayım.

Var mısınız Fatma Başkan?

Peşin peşin söyleyeyim, elbette kabul etmezler.

Çünkü sokaktaki vatandaşın ne tepki verdiğini kendileri de çok iyi biliyorlar.

Size başka bir örnek daha vereyim.

İzmit’e bağlı Akça Cami Caddesi üzerindeki kaldırım taşlarını tam 1 ayda değiştiren İzmit Belediyesi’ne teşekkür pankartı hazırladığı iddia edilen esnaflarla konuşmuştum.

İddiaya göre Akça Cami Caddesi üzerindeki kaldırım taşlarını değiştirdiği için cadde esnafı Başkan Hürriyet’e teşekkür pankarı hazırlayarak ‘’Caddemizi kısa zamanda bitiren Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederiz’’ demiş.

Bu da yalan.

O pankartı kendilerinin hazırlatmadıklarını, hatta pankartın hazırlanmasından bile haberlerinin olmadığını, İzmit Belediyesi’nden üç kişinin gelip, caddenin başına vinçle pankartı astıklarını söylediler.

Ayrıca kaldırım taşlarının söz verilen zamanda bitirilmediği gibi parke taşlarının üzerindeki kumların günlerce temizlenmediğini ve işyerlerinin günlerce toz altında kaldığını belirten esnaf sahipleri Başkan Hürriyet’e sitem bile etmişlerdi.

BÜYÜKAKIN’DAN BAŞKASI YALAN

Siz siz olun ama özellikle şu seçim döneminde belediye başkanlarına halkın teşekkür ettiği veya övdüğü haberlerine asla inanmayın. Çünkü bu haberlerin çoğu gerçek değil.

Ben bunu parti ayırt etmeksizin bütün belediye başkanları için söylüyorum.

Bunun Kocaeli’de tek istisnası var;

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın.

Verdiği sözleri tutan, vatandaşa bir telefon kadar yakın olan, görevini hakkıyla yapan, halkın adamı, Hakk’ın aşığı, Kocaeli’nin umudu Tahir Büyükakın.

Geriye kalanların hepsi hikaye.

Maalesef gerçek buişte.

-----------------------------------------

BUGÜN ERZURUMA’A GİDİYORUM

Bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sayesinde oluşturulan dev bütçenin verdiği özgüvenle Süper Lig iddiası ile yola çıkan Kocaelispor’un en zor deplasmanlarından Erzurumspor karşılaşmasını takip etmek için bugün Erzurum’a gidiyorum.

Maç Cumartesi günü ama ben bir gün önceden gelmek istedim.

Kocaelispor başta olmak üzere futbolu çok seviyorum.

Ancak Kocaelispor’un maçlarını bir spor yazarı olarak değil gazeteci olarak takip ediyorum.

O yüzden gittiğim kentlerde sadece Kocaelispor’un maçlarını takip etmiyor, şehrin sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel taraflarını da gözlemleyip size aktarmaya çalışıyorum.

En fanatik Kocaelisporlu spor gazetecisiyim, diyen bazı arkadaşlarımızdan daha fazla Kocaelispor deplasmanlarına gittiğim de doğrudur.

Gezmeyi, gözlemlemeyi, yazmayı ve Kocaelispor’u seviyorum.

İşte bu yüzden yine yollara düştüm, istikamet Erzurum…

İnşallah Kocaelispor, Erzurumspor karşısında galibiyet gelir ve ben de Erzurum’u keyifle anlatacak bir yazı ile dönerim.

İçimden bir ses bu sefer Kocaelispor, Erzurum’dan galibiyetle dönecek, diyor.

Hadi inşallah diyelim…

Yorumlar 4
İzmitli 04 Mart 2024 15:37

Ulusal basındada yerel basındada gazetecilik bitmiş,olan olayın haberini yapıp muhataplarıyla röportaj yapacağına sanki siyasi partiye üye gibi taraflı yayıncılık yapıp fikir beyan ediyorlar millet sana fikrinimi soruyor objektif birisine hasret kaldı bu toplum

Hasan güneş 01 Mart 2024 21:13

Siz, Fatma hürriyet kaplan hakkında halkın yorumlarını merak ediyorsanız eğer, fevziyede ki kent lokantasına gidin ve vatandaşın nasıl yorumlar yaptığını, nasıl memnun olduklarını kendiniz gözlemleyin. İyi şeyleri de yazın, gazetecilik öyle olur, sizin yaptığınız gibi herşeye asılsız muhalefetle gazetecilik olmaz

Taso 01 Mart 2024 14:06

Sen haber yapmışsın ki, sen direkt siyasi parti borazanlığı yapmışsın.Bunu kabul ediyorsan eyvallah, ama herkese eşitim diyorsan, hadi ordan hadi ordan! Erzurum masraflarını kim çekiyor onu da yaz ayrıca.

Kozluk 01 Mart 2024 13:59

Muharrem tutuş başkanım hayırlı olsun inşallah kazanacak

Yazarın Diğer Yazıları