Tahsin  Keskin

Kocaelispor'u batırmışlar

Tahsin Keskin

Trendyol 1.Lig’de Kocaelispor, dün oynadığı maçta Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu.

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, maçtan sonra yaptığı açıklamada Ümraniyespor mağlubiyetinin sebebini hakemin kötü yönetime bağlayarak 'Hakem bu oyunun ağırlığını kaldıramadı' dedi.

Biz başka maç izledik sanırım.

Maçın kaydebilmesinin hakemle nasıl bir ilgisi var, onu anlayabilmiş değilim.

Neyse, biz hakemi bırakalım da kendimize bakalım, gerçekleri görelim.

Kocaelispor bu mağlubiyetle ligi 3. sırada tamamlayarak Play-Off finali oynama şansını da kaybettiğini düşünüyorum.

Sezon bitiminde Play-Off finali oynamak için 2 rakibini elemesi gerekirken Kocaelispor’un oynadığı bu futbolla bunun mümkün olduğunu düşünen kimseye rastlamadım.

Bu inancı taşıyan tek insanın eski başkan Engin Koyun’un koltuğuna oturan Recep Durul olduğunu düşünüyorum.

Kocaelispor’un çeyreği kadar para harcamayanlar şimdi üst sıralarda Play-Off finali oynamak için hesaplar yaparken şimdi biz acaba Play-Off’a kalır mıyızın endişesini taşımaya başladık.

Bütün bu süreç bazılarına sürpriz gelebilir ama benim için beklendik bir sonuç aslında.

Sezonun ortasında takımın tek santrfor  oyuncusu Douglas Tanque’yi Japonya’ya satan Kocaelispor Eski Başkanı Engin Koyun’a ‘2 yıl önceki Dino olayından ders çıkartmadınız mı, Tanque’yi nasıl satarsanız’ dediğimizde başkan ‘Daha iyisini alacağız’ deyip Kocaelispor’un milyonlarını çöp oyunculara vermişti.

Bu da yetmemiş gibi akıl hocası damadına Kocaelispor’dan maaş bağlayan Engin Koyun, başdanışmanının önerisiyle Şampiyonlar Ligi Hocası Ertuğrul Sağlam’la yollarını ayırmıştı.

Asıl amaçları Fırat Gül’ü tekrar takımın başına getirmek iken gelen yoğun tepkilerden sonra iki sezonda 1.40 ve 1.65 puan ortalaması olan Mustafa Gürsel’le anlaşan Başkan Koyun’a telefonda ‘Başkanım, çok yanlışlar yapıyorsunuz. Bu hocayla olmaz’ dediğimde ‘Sabredin, göreceksiniz’ ifadelerini kullanmıştı.

Evet, gördük, hem de çok iyi gördük.

Kocaelispor’da başarısız olduğu gerekçesiyle yolların ayrıldığı Ertuğrul Sağlam, Kocaelispor’un başındayken puan ortalaması 1.87 idi.

Şu anda görev yapan Mustafa Gürsel’in Kocaelispor'un başındayken puan ortalamsı: 1.13

Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

Geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen Giresunspor maçında Kocaelispor’un oynadığı futbolu gördükten sonra Kocaelispor Başkanı Recep Durul’a seslenerek ‘’Bu hocayla yollarınızı ayırın, son maçlara Engin Koyun damadının önermediği bir hocayla anlaşın, takımı Süper Lig’e çıkarın, bu kentte efsane olun. Yoksa tarih olacaksınız’’ demiştim.

Ancak futbolu da matemetiği de bizden daha iyi bildiğini düşünen Başkan Durul, tarih olmayı tercih etti ve Mustafa Gürsel’le devam kararı aldı.

Bizim söylediklerimiz, yazdıklarımız da ortada, Başkan Durul’un yaptıkları da…

Geçen haftaki yazımda ‘Kocaelispor’da Engin Koyun başkanlık koltuğundan kalkıp yerine aynı yönetimin adamı Recep Durul geldi. Kocaelispor’da ne değişti?’ diye sormuştum.

Hatta aynı şeyleri tekrarlayarak farklı sonuçlar beklemek deliliktir, demiş, Kocaelispor taraftarının umutlarıyla kimsenin oynamaya hakkının olmadığını yazmıştım.

Sezon başından beri yazdıklarımızın hepsi çıkarken son atımlık barutunuzda bari bizi dinleseydiniz de hem kendinizi hem Kocaelispor’u rezil etmeseydiniz keşke.

Çok açık söyleyeyim, yoldan geçen birini bu takımın başına getirseydiniz, inanın bu kadar çok hatayı bir sezonda yapmazdı, yapamazdı.

Sizler şirketlerinizi de böyle mi yönetiyorsunuz beyler?

Eğer şirketlerinizi de Kocaelispor gibi yönetiyorsanız, ben size söyleyeyim, o zaman şirketlerinizde de büyük sıkıntılar var demektir.

Yoksa bilerek, isteyerek Kocaelispor’u batırmak için böyle bir şey yaptığınızı asla aklımdan dahi geçirmem.

Ancak şu anda takımın halini, transfer edilen oyunculara verilen paraları gördükçe mevcut yönetimin Kocaelispor’u batırdıkları ortaya çıkıyor.

Kocaelispor geçmişte parasızlık nedeniyle batmıştı, şimdi ise yüz milyonlarca lira ile Kocaelispor’u batırdılar.

Nerde Kocaelispor’un milyonlarca sponsor paraları?

Bu paralar oyunculara verildiyse o zaman, sahada miiyonluk oyuncuları gören var mı?

Yok.

Sözün özü, şu anda farkında değilsiniz ama Kocaelispor’u batırmışlar.

Yazarın Diğer Yazıları