Tahsin  Keskin

Starbucks'ı kapattılar!

Tahsin Keskin

19 Ocak 2024 tarihli ve ''Cesarete bakar mısınız?'' başlıklı yazımda İsrail Devleti’nin, Filistin’de katliamlar yaparken bir İsrail markası olan Starbucks’ın Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İktisadi İşletme Müdürlüğü’nün döner sermaye kiracıları olarak üniversitenin içerisinde açılmasını eleştirmiştim.

Yazımın yayınlandığı gün beni arayan gazeteci arkadaşım Sevgili Tolga Tamer, ‘’Starbucks’ın Kocaeli Üniversitesi içindeki franchise işletmesini açan Yasin Okan, benim sevdiğim yakın arkadaşımdır. O az önce benimle konuştu.  Starbucks’la sözleşmelerini fesh edecekler. Çok güzel bir mekan, yarın oraya gidelim mi?’’ demişti.

Ben de Tolga’ya ‘’Yazının ertesi günü gitmemiz doğru olmaz. Starbucks’la sözleşmelerini resmi olarak iptal ettiklerinde gideriz. Hem de yazı yazarım’’ demiştim.

Geçen gün konuşurken bu konuyu dile getiren Tolga, ‘’Kocaeli Üniversitesi’ndeki Starbucks’la sözleşmeler iptal edildi ama sen bununla ilgili hala bir şey yazmadın’’ dedi.

Nasıl bir eleştiri yapıyorsak, düzeltilen iyi şeyleri yazmak da boynumuzun borcudur.

Bu arada telefonda bizi görüştüren Tolga’nın da arkadaşı olan işletmenin ortağı Yasin Okan, konu ile ilgili bana şunları söyledi;

 ‘’Yazdığınız yazının haber değeri vardı. Haber doğruydu. Ben de bu konuyu dile getirseydim ben de aynı şekilde yazardım. Bu konularda hepimiz hassasız, hasas olmamız da gerekiyor zaten. Bizim Starbucks ile franchise anlaşmamız İsrail’in Filistin’e saldırmasından önceydi. Böyle bir zamanda yeni bir Starbucks’ın üniversitenin içine açılması doğru değildi. Üniversite yönetimi de bunu onaylamadı zaten. Starbucks ile sözleşmelerimizi fesih ettik. Onun yerine dünya markası olan David People Cafe’yi açtık. Üniversiteyi çok harika bir konseptle buluşturduk. Sizi de bekliyoruz.’’

Ben de Katil İsrail Devleti’nin bir markası olan Starbucks’la anlaşmalarının sonlandırılmasından son derece memnuniyet duyduğumu belirterek ‘’Gelirim’’ sözünü verdim.

Öncelikle Kocaeli Üniversitesi’ni kutluyor ve bu konuda hassasiyet gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

İkinci olarak buradaki işletme sahibi Yasin Okan’ı tebrik ediyorum.

Birinci tebrik, köşe yazımdan hemen sonra Starbucks ile sözleşmelerini iptal ettikleri için. Çünkü bu tür anlaşmalarda birkaç milyonluk franchise bedeli ödeniyor.

Dolayısıyla böyle bir maddi külfeti göze alarak Starbucks ile sözleşmelerini sonlandırmaları önemsenecek bir harekettir.

İkinci tebrik sebebim ise yazdığım haberin doğru olduğunu söyleyerek Starbucks ile böyle bir zamanda franchise anlaşmalarının yanlış olduğunu kabul etmesidir.

Helal olsun Yasin Okan’a.

Hepimiz hayatımızda yanlışlar yaptık.

Hepimizin hataları var.

Ancak bu hataları kabul edip, hatadan dönmek ve bunu açık açık ifade edebilmek de bir erdemliktir.

O yüzden biz de Yasin Okan’a tebriklerimizi gönderiyoruz.

Bu arada eskiden Starbucks’ın bulunduğu mekanda Boşnak Börek, Burger Schön, Gideros Pizza’nın yanı sıra David People ile en güzel kahve çeşitleri ile hizmet verilmeye devam ediyor.

Enerjik bir ortamda oldukça şık bir ambiyansla hizmet verildiği ifade edilen mekanı, Ramazan ayından sonra ziyarete gideceğim ve ondan sonra izlenimlerimi sizinle paylayaşacağım.

BİR SÖZ:

‘’Son sözü mahşere bıraktık, nasıl olsa toplantıya herkes katılacak’’

 

Yorumlar 4
41 KERE 12 Mart 2024 16:28

Cevat Rıfat Atılhan'a cevaben; Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş arkadaş. D.People bir Türk markasıdır. Sahibi de FM Kahveciliktir.

Ahmet Karaca 12 Mart 2024 15:14

David people da yahudilerin markası diyen arkadaş, sen okuma yazma da mı bilmiyorsun kardeş, bi Google Amcana yaz, göreceksin neyin ne olduğunu. tertemiz bir yazı olmuş Tahsin bey, kaleminize sağlık. gerçi ilk yazınızı da okumuştum. bu konudaki ilk yazınızda çok sert bir yazıydı.

Rahmi Çiçek 12 Mart 2024 12:03

bence bu yazılarla Starbucks’ın daha çok reklamını yaptınız. gerek var mıydı?

Cevat Rıfat Atılhan 12 Mart 2024 01:48

David people da yahudilerin markası,hem de katıksız markası

Yazarın Diğer Yazıları