Tahsin  Keskin

Evet Beyler Rezillik

Tahsin Keskin

İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) diye bir dernek var İzmit’te…

Başkanlığını İzmit İnönü Caddesi üzerinde bulunan Coşkun Kırtasiye’nin sahibi Murat Öztürk yapıyor.

Ancak İKM, son dönemlerde tabela derneği haline geldi.

Geçmişte çok önemli bir ticari dayanışma derneği olan İKM şu anda ne ekonomik ne sosyal ne de siyasal açıdan şehre etki edemiyor maalesef.

İKM, söndü artık.

İşte bu derneğin başkanı Murat Öztürk, dün oynanan Kocaelispor-Manisaspor maçı sonrasında stattan çıkışta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda resmen isyan ediyordu.

İsyanında dibine kadar haklıydı Başkan.

Ben de dün maçtaydım, ben de maça girerken aynı zorlukları yaşadım, tıpkı tüm Kocaelispor taraftarı gibi…

10 numara 5 yıldız stadımız var ama bu stada gidecek yolumuz yok.

Belki saatler içinde stada girdiniz, maç bitiminde stattan çıkışınız da saatleri buluyor.

Böyle olmaz, olmamalı!

Bu stadın yolunu karayolları mı yoksa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mi yapacak bilmiyorum ama kesin olarak bildiğim şey Kocaelispor maçına giden taraftar resmen yolda ızdırap çekiyor ve isyan ediyor.

İşte bu isyanı gündemine alan İKM Başkanı Öztürk, haklı olarak ‘’Evet Beyler Rezillik’’ ile başlayan arasında bedddua da içeren ve nihayetinden de

‘’Koskoca Stadın yolu yok ..
Hemde kaç senedir..
Yazıklar olsun.’’
İle son bulan sitem dolu bir paylaşım yaptı.

Dediğim gibi isyanında yerden göğe kadar haklıdır Başkan.

Ancak Murat Başkan stadın yolunu görüyor da Fethiye ve İstiklal Caddeleri’nin halini neden görmüyor, demezler mi adama?

Şimdi İKM Başkanı Öztürk’e Fethiye ve İstiklal Caddesi esnaflarının şunu sorma hakkı yok mu?

Birkaç ayda biteceği açıklanan ancak bir türlü bitirilemeyen Fethiye ve İstiklal Caddeleri için şimdiye kadar ne yaptın Murat Başkan?

Neden bir türlü bitmiyor bu iki cadde?

Bu caddelerdeki İzmit esnafının neden sesi olmuyorsunuz?

Neden aylardır bitirilemeyen bu caddeler için gıkınız çıkmıyor?

Fethiye ve İstiklal Caddeleri’nde esnaf artık kirasını bile ödeyemiyor, haberiniz var mı  Murat Başkan?

Neden Fatma Başkan’a seslenirken sizi hiç görmedik?

Neden sosyal medyadan bir kere bile paylaşımda bulunmadınız?

Daha bitmeyen bu caddeler için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür mesajı yayınlıyorsunuz?

Bu neyin teşekkürüdür Murat Başkan?

Fethiye ve İstiklal Caddesi bitti de biz mi görmüyoruz?

Fethiye ve İstiklal Caddeleri’ne asfalt serileceği için Fatma Başkan’a teşekkür edeceğinize bu caddeler ne zaman bitecek diye hesap sorsaydınız işte o zaman esnafın istediği ve özlemle beklediği İKM Başkanı olurdunuz.

Yoksa CHP’den siyasi bir ikbal beklentiniz mi var?

Korkma Murat Başkan, hesap sor!

Sizin siyasi bir beklentiniz varsa bunu karşılayacak olan Fatma Başkan değil, bu kentte canını dişine takan, evine helalinden üç beş kuruş götürmeyen çalışan İzmit esnafıdır.

O yüzden bırakın Başkanlara yaranmayı da başkanı olduğunuz derneğin ve tüm İzmit esnafının sesi olun.

İşte o zaman bir farkınız  ve siyasi ikbaliniz olur.

Yorumlar 24
Avukat 29 Nisan 2022 23:35

Çoşkun kırtasiye Murat Öztürk’ün mü?

İstiklal caddesi 29 Nisan 2022 15:23

İzmit şehir merkezinde esnafları dolaşın Murat Öztürk ü sorun aldığınız cevapları duyduğunuzda bu kentin esnafının ne kadar sahipsiz olduğunu anlarsınız

Ali Rıza Güven 28 Nisan 2022 22:32

Yazınıza katılmak ile birlikte bu arkadaşa derneği teslim edilmesinde baş rol olan Hamza Bostan ve eski yöneticileri tebrik ediyorum. Arkadaşlar güzelim İzmitte bir tane adam bulamadınız mı da bu nedüü belirsiz kişilere teslim ettiniz. Yazık bu kente adam almış eline istediği gibi oynuyor.

Eski mal sahibi 28 Nisan 2022 14:52

Kocaelinde sevilmeyenler listesi yapılsa 1. Sıra M.Öztürk olur

Tatlıcı 28 Nisan 2022 14:17

Murat Öztürk Fethiye caddesine beton atarken canlı yayın yapmıştınız. 20Mt yeri beton atıp bıraktınız onca şow 20 mt için miydi. Bırak Fatma başkanın uşaklığını Esnafa sahip cık

Çarşı esnafı 28 Nisan 2022 13:25

Sizin köşe yazınız çok yerinde olmuş. Size bir çarşı esnafı olarak destek vermek isterim. Bülbülle gezen güllüğe, sinekle gezen çöplüğe gider.

İzmitli Esnaf 28 Nisan 2022 12:17

İKM İzmit esnafının değil Murat Öztürk Ve Kahyası Ahmetin derneği. İKM sayesinde kendilerine yemek masalarında sandalye bulabilmek için kullandıkları bir araçtır. Çıkın bakın hangi esnafın sorununu çözmüşler.

Eski İKM üyesi 28 Nisan 2022 10:21

İKM Şaban Sarıgülle, Kemal Kuşkan, Hüseyin Erol Zamanında bu kentin esnaflarının derneği idi. Tüm kurumlarla ilişkileri olan Siyaset üstü bir dernekken Son zamanlarda bakıyorum şahsiyetsiz insanların kendilerine şahsiyet aradıkları bir dernek haline gelmiş.

Sendika 28 Nisan 2022 06:47

Murat Öztürk bu dernek sayesinde resim verdiği kaymakam, valiler üzerinden okul idarecilerini baskı altına alıp kitap satıyor yetmiyor yazar için imza günü yapıyor. Aslında işi esnafın sorunu değil kendi cebi. Ve ne yazıkki bu kentte buna kanan bir sürü okul müdürü var…

Adil ve Adil 28 Nisan 2022 01:50

Kaleminize sağlık Tahsin Bey. Çok güzel bir yazı olmuş. Bir de AKP'den yana olmasan şehrin iyisi diyeceğim ama yapamazsın oradan, kopamazsın. Çünkü seni de parayla bağlamışlar gibime geliyor. yine de ilgiyle takip ediyoruz.

İkm kadın kollarından eski yön 27 Nisan 2022 23:55

Sayın yazar bildiğim kadarıyla Murat Öztürkün ticari bir faliyeti yok, iş yeri kendi üzerine değil. Tüzük aslında buna imkan vermiyor diye biliyorum.

Esnaf 27 Nisan 2022 23:34

Sevgili yazar kalemine sağlık. Murat Öztürk bu derneği ticareti ve siyasi konuş için kullanıyor, bunu esnaf olarak çok iyi anlıyoruz. Kendisine ait bir koltuk bulamadığı için bir Fatma hanıma bir Tahir beye yanaşıyor neyse ki iki başkanımızda maldan iyi anlıyorlar.

Boş beleş 27 Nisan 2022 23:12

Sadece kendisi değil yamağı da aynı tek işleri yalakalık ve ukalalık

Tarık Yüce 27 Nisan 2022 01:19

İkm kongresinde davetliler harici kaç esnaf varmış. İkm yemeksiz bi toplantı yapsın sayalım kaç esnaf gelmiş. İkm kişilere başkanlık sıfatı vermekten başka bir işe yaramayan tabela derneğidir

Telefoncu iso 26 Nisan 2022 17:51

Adamın dibi murat Öztürk

Aydın 25 Nisan 2022 21:08

Değeeli İKM BAŞKANI murat Öztürk ve yönetimini kutlarım ..Kendisii esnafı korumak İçin elinden geleni yapıyor .Ben esnaf olarak İKM nedir bilmezdim ama tüm üye watsap gurubunda çok güzel paylaşıllarbve bizlerin hakkını savunuyor

Adam 25 Nisan 2022 20:12

Murat Öztürk bu kentin gündemini belirliyor ..Adam ne istese yapıyor ..İkm yoktu dünya esnaf üye oldu..her derdimize deva oluyor Allah razı olsun Başkan

İzmittt 25 Nisan 2022 18:27

Murat Öztürk .. Ciğeri ..... etmeyen bir zat ..Başkan olsa ne ..Olmasa ne..

Adil 25 Nisan 2022 14:40

Bu kentte herşeyi oldğu gibi yazan gazetecilerin olduğunu görmek mutlu ediyor bizi. Hem nalına hem mıhına vuruyorsunuz. Helal olsun size. Teşekkür ederiz Tahsin bey.

Kocaelispor 25 Nisan 2022 13:08

Murat ozturk denilen şahıs nasıl başkan olmuş onu anlamış deilim bak abartmıyorum iki koyun ver gudemez inan anlamış deilim

İzmitli 25 Nisan 2022 10:11

Buram buram "whataboutism" kokan bir yazı. Bahsettiğiniz kişiyi tanımıyorum ama birinin söylediklerini söylemedikleri üzerinden eleştirmek doğru bir tartışma yöntemi değil. Safsata yapmışsınız. Alikahya Cumhuriyet Mahallesinde oturuyoruz ve maç günleri büyük problemler yaşıyoruz. Trafik, Yahya Kaptandan İzaydaş yoluna kadar tıkanıyor, bütün tali yollar birbirine giriyor. Bunu Fethiye Caddesindeki gecikme ile bir tutamazsınız. Bu stadyum, mevcut iktidarın "mega" projelerinden biriydi. Eğer bu projede konforlu ve çevredeki mahallelerle barışık bir yol inşa edilemiyorsa yetkililerin bütün sorumluluğu alması gerekir. Belki yazdıkça başarırım dedim ama konunun Fethiye Caddesi ile ilgisini hâlâ anlayamadım. Yazıdaki şahsın Fethiye Caddesi düzelene kadar İzmit'in problemleri hakkında konuşma hakkı olmayacak mı? Problemi bağlamından koparıp Büyükşehirden uzaklaştırmak için fazla zorlamışsınız. Umarım bu tür yazılarınızı rafine bir dürüstlük ile yayımlıyorsunuzdur. Öteki türlüsü İzmit basını için üzücü olurdu.

İsmail 25 Nisan 2022 09:50

Adam doğrusunu yazmış düne kadarvidmi olmayan Dernegi zirve yaptırdı ..boş haber

Reklamcı 25 Nisan 2022 08:45

Yazında yazdığın gibi bırak başkanlara yaranmayı sahibi olduğun gazetenin ve tüm Kocaeli halkının tarafsız sesi ol yürüyüş yoluda henüz tam olarak bitmedi Fethiye’deki çslışmada bittiğğnde güzel olur

İzmit li 25 Nisan 2022 04:42

Sevgili başkan kendi yönetimini bir kenara itmiş fatma başkanın yalakalarınla ve hatta chp nin asalaklarınla dolaşıp bir şeyler kazanırım edasında görünüş oki murat başkan herkesten fazla chpli herkesten fazla belediye yanlısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yazarın Diğer Yazıları