Tahsin  Keskin

İzmit Kent Lokantası kandırmacası!

Tahsin Keskin

Bundan tam 20 yıl önce Kocaeli’de faaliyet gösteren uluslararası bir süper market zincirinin toplantısına katılmıştım.

Toplantıda alınan kararla 15-20 ürünün fiyatı maliyetine satışa çıkarılıp, bu ürünler insert dağıtılarak İzmit’te dağıtılacaktı.

Oysa bu süper marketin, satış yaptığı binlerce ürünü daha vardı.

İndirimde olmayan ürünlerin fiyatları muadillerine göre daha pahalı olmasına rağmen süper markete günde binlerce kişi girip güya indirimli alışveriş yapıyorlardı.

Her 15 günde bir dağıtılan insertler sayesinde özellikle ilk 5 gün muhteşem cirolar elde ediliyordu.

Çünkü benim insanım, indirime kanıp, diğer alışveriş ihtiyaçlarını da bu süper marketten karşılıyordu.

Eldeki istatistiklere göre indirimdeki ürün için gelen müşterilerin çoğu, mutlaka indirimde olmayan en az iki ürün daha alıyormuş.

İşte bunlar müşteriyi yasal olarak kandırma taktikleridir…

Bir de halkı siyaseten kandıranlar var.

Hem de gözümüze baka baka, duygularımızı kullanarak kandıranlar…

İzmit Belediyesi, sözüm ona büyük bir hizmet başlatarak İzmit Kent Lokantası’nı hizmete açmış.

İzmit Fevziye Camii’nin bulunduğu yerde açılan Kent Lokantası’nda 3 çeşit etli yemeğin fiyatı sadece 40 liraymış.

Fatma Başkan’ı böyle bir hizmet için canıgönülden kutlamak isterdim ama bu sefer de olmadı maalesef.

Başkanlık süresini 31 Mart’ta tamamlayacak ama ben hala Fatma Başkan’ı övecek bir konu bile bulabilmiş değilim.

Ben de kendimi bu konuda çok başarısız görüyorum artık.

Fatma Başkan’ın 5 yıl içinde yaptığı hiç mi güzel şey olmadı?

Yemin ederim hatırlamıyorum.

Fatma Başkan’ın güzel bir hizmetini hatırlayan varsa bana yazsın lütfen.

Söz veriyorum, aklıma yatarsa seve seve yazacağım.

Fatma Hanım, başkanlıktan giderken hiç değilse bir tane güzel bir makale hatıramız olsun.

Şimdi yine gelelim bazı usta meslektaşlarımızın Fatma Başkan’ı öve öve bitiremediği şu İzmit Kent Lokantası’na…

İlk başta bakıldığında bu muhteşem bir hizmet değil mi?

Elbette öyle.

Bu zamanda 3 çeşit etli yemeği 40 liraya kim verir size?

Özellikle dar gelirliler için gerçekten çok güzel bir hizmet.

Pekii, bu sürdürülebilir bir hizmet mi?

Evet.

Ne zamana kadar?

31 Mart 2024 tarihine kadar.

Seçimden sonra ne olur?

Şayet Fatma Hanım, seçimi kazanırsa (Ki çok zor görünüyor) enflasyon artışları bahane gösterilerek 40 liralık ücret en az yüzde yüz zamlanır.

Bunu görmemek için ya deli olacaksınız ya da kör kütük siyasi bağımlı olacaksınız.

Üçüncü bir şık yok yani.

İşin daha garip tarafı burada yemek yiyen birine henüz rastlayabilmiş değilim.

Özellikle birkaç arkadaşıma, burada yemek yemesini rica edip, fikirlerini almayı umut ederken henüz bunu da başarabilmiş değiliz.

Çünkü, söylediğim arkadaşlar gittiklerinde ya yemek kalmıyormuş, ya da kapalı oluyormuş.

Nerde burda günlük yemek yiyen 1300 kişi?

Bu belediye işletmesinin kapanış saati nedir kardeşim?

Öğlen 12.30’da açılıp 13.30’da mı kapanıyor?

Yani günde 1 saat mi hizmet veriyor?

Bu işletmede gerçekten dar gelirli vatandaşlar mı yemek yiyor yoksa Fatma Hanım’ın seçim çalışmalarına katılanlar mı?

Açık oldukları 1 saatte 1300 kişiye nasıl hizmet veriyorlarmış onu da anlayabilmiş değilim?

Aynı anda 1300 kişiye yemek hizmeti vermek için orada en az 100 personelin çalışması gerekmez mi?

Nerde çalışan 100 personel, gören var mı?

Ya bunlar gerçekten hesap bilmiyor ya da vatandaşı çok saf buldu, sallıyorlar.

Bu iş benim aklıma hiç yatmadı ama yakında çıkar kokusu.

Yorumlar 44
Murat 27 Nisan 2024 16:03

BİR ÖZÜR YAZISI YAZMANIZ GEREK. YAZDIKLARINIZIN TAM TERSİ OLDU.

Kadir Kahraman 08 Mart 2024 13:35

gerçekleri dile getirdiğiniz için İzmitliler adına size teşekkür ediyorum Tahsin bey. bu seçimde Fatma Hanıma oy moy yok. bunu sandıkta görecek Fatma Hanım.

Ebru 08 Mart 2024 01:25

Yazık valla yandaş olucam diye haksızlık yapıyorsunuz sayalım yaptıklarını Fethiye caddesi belediyeye alınan araçlar tertemiz mahalleler gülümse cafe kadın yaşam merkezleri kreşler belediyenin akp donemindeki borçlarınin ödenmesi halkıyla içiçe samimi guleryuzlu bir belediye başkanı bütün engellere rağmen bunları başarmış bir kadın daha ne olsun birazda hayat pahaliligindan emeklilerin surunmesinden ülkedeki ekonomik cokusten bahsedin bence ve tebrik ediyorum Fatma başkanı 40 liraya bu kadar çeşit yemeyi İzmit halkına sunabildigi için

Metin Korkmaz 06 Mart 2024 23:36

Gülümse Cafede çay 7,5 lira iken Rize Çay kuru çay fiyatı yüzde elli azaldı mı, yoksa şeker yüzde elli ucuzladı mı? 2023 yılında çayı Gülümse Cafede 7,5 liradan içerken seçimden hemen önce neden 3 liraya indirdniz Fatma Abla. Fatma Abla, Tahsin beyin dediği gibi bir-iki saat içinde üç-beş elemanla 1500 kişiye nasıl hizmet veriyorsunuz? bende orda günde 1500 kişiye yemek verildiğini düşünmüyorum. mümkün değil. ayrıca bizi aydınlattığınız için size de teşekkür ediyorum Tahsin bey. ancak size de bir eleştirim olacak Tahsin bey, şu AKP'li belediyelere de bir uğrayın, emiim onlardan da çok şeyler çıkacaktır.

Fatih 06 Mart 2024 21:07

22 yıl önce emekli işçi 13 çeyrek alıyordu şimdi 3 10 çeyrek ne oldu bunuda yazabilirmisin insanlar o zaman emekli ikramiyesi ile evalıyordu bunuda yazabilirmisiniz bırakın fatma hanımı falan bu insanları 40 liralık yemeğe neden ve kim muhtaç etti bunuda yazabilirseniz SEKA kağıt fabrikasının ozellistirilirken yetimlerin hakkının nasıl yendiğinde yazın emeklinin 10 bin lira ile mutlu hatta ülkenin mutluluktan uçtuğunu da yazın sizi bende tebrik edeceğim elinizi vicdanına bastırıp birazcık olsun gerçekleri de yazı sayın yazar anlatabildimmi

YERSEN! 06 Mart 2024 20:54

Tam isabet bir yazı olmuş. Gülümse Cafede sene boyunca 7,5 lira çay ver, sonra seçime 2 ay kala çayı 3 lira yap, sonra da seçime 25 gün kala 3 çeşit yemeği 40 liradan ver, oldu sana hizmit. bu hizmet değil, yazdığınız gibi sadece seçim yatırımı olur. tabii yersen. ancak millet bu numaraları yemiyor artık. selametle....

Vatandaş 06 Mart 2024 20:39

Kardeşim sen bu yazıları yazarken birşeyleri düşündün mü hiç.mesela 40 liraya bugün 3 çeşit yemek olamayacağını yazmışsın ama bu duruma neden ve nasıl getirildiğini yazmamış sın ki bu bağlamda Fatma başkan söz konusu bu 3 çeşit yemeği öğlen saat 12.30 da 1500 kişiye hitap edecek şekilde dağıtımını düşünüp üstlenmiş ve sağ olsunlar yerine getiriyorlar ben şahsen geçtiğimiz pazartesi günü şahsen öğlen saatlerinde bizzat gittim gördüm o kuyruğuda gördüm dağıtımıda gördüm ha yemek yedinizmi diye sorarsanız yemedim çünkü aç değildim bu bir ikincisi bu yemeğin bugün 40 liraya verilmesinin amacı gerçek manada ihtiyacı olan kişilerin yani dar gelirlilerin ve en önemlisi öğrencilerin istifade etmesi amacıyla düzenlenip uygulamaya konulduğunu düşünüyorum kaldı ki sizler bu gerçeği göremeyip veya görmeyip siyasi amaçlı karalama kampanyasına çevirmiş siniz velev ki 31Mart'a kadar bu paraya olupta 31 Mart sonrası fiyatı artmış olması durumunda o zamana kadar o gerçek ihtiyacı olanların oradan istifade etmeleri mutluluk verici bir olay değil mi gönül isterki değil ihtiyaç sahipleri tüm İzmit halkından canı isteyen istediği zaman istediği kadarıyla gitsin istifade etsin ben burada bunu söylerken tirilyoner biri değilim çok şükür kendi yağı ile kavrulan sade bir vatandaşım ama artık kendi yağımızda kendimiz artık zor kavruluyoruz

Cabbar Yusuf 06 Mart 2024 17:52

Fatma hanım güzel bir hizmet veriyor laf etmeyin ablamı üzmeyin lütfen

Alihan 06 Mart 2024 17:11

Gülümse Kafe çay fiyatlarını 7,5 TL'den 3 TL ye düşürdü. Oysa Gülümse Kafe 7,5 TL'den çay satarken ben bazı kahve ve çay ocaklarında 5 TL'den çay içiyordum. Ne oldu da seçime bir ay kala Fatma hanım çay fiyatlarını 3 TL'ye indirdi? Vatandaşı bukadar da aptal yerine koymak tam bir saygısızlık.

Derin Sosyal 06 Mart 2024 09:05

Tahsin bey yazdıklarınızda size katılıyorum. Şimdi 3 çeşit etli yemek 40 lira ama seçimden sonra en az 100 lira olacaktır. Fatma Hanım, bunu seçim malzemesi olarak kullanacaktır elbette. ancak en azından Fatma Hanımın yaptığı Kent Lokantası bir başlangıç olması açısından da önemlidir diye düşünüyorum. diğer ilçelerde diğer belediyeler de aynı çalışmayı yapmalıdır.

Köksal Durmaz 06 Mart 2024 07:39

Tahsin bey, yazılarınızı beğenerek okuyoruz. Kocaelide takip ettiğim birkaç kişiden birisiniz. bugünkü yazınzıdaki tespitlere katılıyorum. çok doğru tespitler yapmışsınız. ancak vatandaşın mutfağı yangın yeri, birazdan ondan bahseder misiniz. her şey ateş pahası. lütfen bunu da yazın. hani AKP'ye de dokunan yazılarınızı bekliyoruz.

Kadem Öcü 06 Mart 2024 02:08

Mükemmel bir yazı. yazılarınızı severek ve beğenerek okuyoruz Tahsin Bey. iyi ki varsınız.

Lokman Dede 06 Mart 2024 01:02

harika bir yazı yazmışsınız Tahsin Bey. tebrik ediyorum. Vallahi cuk diye oturmuş. Fatma Hanım'ın trolleri kuduruyor. hele 31 Mart olsun çok daha kuduracaklar.

Kasım 06 Mart 2024 00:17

Fatma başkanın yaptığı hiç güzel hizmet görememişsinya sen nerde yaşıyorsun, izmite hiç yolun düşmüyormu, çöp arabalarında koskoca yazıyla “BU ARAÇLAR KİRALIK DEĞİL KOCAELİ HALKININDIR” yazıyor hiçmi denk gelmedin. Sadece çöp araçları değil bütün iş makineleri kamyonlar vs. Hepsi belediyenin. Üstelik bunu akp’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen yaptı. Düğün salonlarını 1₺ yaptı, yeni cuma tuvaletlerini ücretsiz yapt, sadece bunlar bile büyük hizmet bence. Bir akp’li olarak izmitte oy kullanacak olsaydım kesinlikle fatma hanıma verirdim oyumu

İzmitli 05 Mart 2024 21:43

ilimizde 13 belediye başkanı mevcut ve sadece Fatma hanımı haksız yere elestirmissiniz sanırım gazeteci olarak sadece tek bir siyasi parti güdümünde gidiyorsunuz o kadar hizmet yapan Fatma hanımı eleştirmeden once Zeki Aygün u, Adnan Turan i, Şener Söğüt u ve diğer geride kalan başkanların 5 yılda ne yaptığını araştırın 1 tanesi bile Fatma hanımın yaptıklarını 10 da 1 ini yapmislarmi bakın siz bir gazetecisiniz lütfen taraf olsanizda bunu bu kadar açık paylaşmayın objektif olun sadece naçizane tavsiyemdir

Gökhan Alışık 05 Mart 2024 21:20

Lami Cimi yok. Fatma Başkan gidecek. Bumillet bu numaraları yemiyor artık.

................ 05 Mart 2024 21:19

Başkan Hürriyet'ten de 40 liralık bir seçim yatırımından başka ne bekliyordunuz? önce İzmitteki çöpleri toplasın sonra dükkan açsın Fatma Ablanız.

İzmitli 05 Mart 2024 19:38

Öyle çamur atmakla olmuyor lafla gemi yürümez halk için birşeyler yapında görelim başkan korona virüs zamanında bütün izmiti dezenfekte etti Başiskeleyeye bile temizlik aracı yolladı

Aliço 05 Mart 2024 18:17

Akp ne yaptı zamdan başka . Akpye ve yandaş çeteye Sahra çölünü bırak seneye kum sıkıntısı başlar. Bir öğrenci veya gariban bir öğün doysa ondan iyi bir şey yok .

İzzet Karadaş 05 Mart 2024 17:56

Madem ki bir konuyu aydınlığa çıkarmaya niyetlendiniz ki gayet güzel, başkasından alacağınız geri dönüşler yerine neden bizzat deneyimlemiyorsunuz. İşinizi size öğretecek değilim ama gazetecilik bu kadar basit olmamalı

Kenan Çelik 05 Mart 2024 17:22

Gerçekleri yazan bir gazeteci olarak sizi tebrik ediyorum Tahsin bey. her zaman olduğu gibi tam isabet bir yazı olmuş. 40 liraya seçimi alacaklarını düşünenler, sandıkta hüsrana uğrayacaktır. bundan herkes emin olsun. öyle 2 kilo kıyma dağıtarak bu işler olmaz. Fatma Hanım, bu kentte nasıl bir hizmet vermiş. hiç kimse boş yapmasın.

Ali Demir 05 Mart 2024 15:33

Tahsin bey, sizi tebrik ediyorum. gerçekten çok önemli bir detayı yakalamışsınız. seçime kadar 3 çeşitli etli yemek 40 lira, seçimnden sonra dediğiniz gibi 100 lira olacak. bu enflasyondan kaynaklı artış değil, seçimden sonra planlanmış bir artış olduğu ortadadır. Kent Lokantası bence de büyük bir kandırmacadır. ayrıca günde 1300 kişiye hizmet verildiğini ben de düşünmüyorum. mümkün değil. 1300 rakamı da atmasyon olduğu kesin.

canpolat 05 Mart 2024 14:46

iyi günler yazar kardeşim ne sizi tanırım nede fatma başkana oy verdim ne hizmet etti varsa gören yazsın demişsiniz gelin size adres vereyim oraya bakın ben yeni manalle erdil sokakta oturuyorum gelir gelmez bizim mahalle yolumuzu yaptı Fatma başkan diğer başkanlara defalarca mahalleli olarak imza toplayıp verdiğimiz halde kimse semtimize uğramadı ama Fatma başkan yaptı ben CHP yeoy vermediğim halde teşekkür ederim bu hizmetten dolayı.sizde sözünüze sadiksanız bu yazıyı paylaşın tabiiki cesarteiniz varsa.

İşçi 05 Mart 2024 13:03

Tahsin bey Lastik iş hakkında ki yazınızın devamını bekliyoruz. Umarım sizi de sindirmemişlerdir...

Trd 05 Mart 2024 13:02

Sayın akp amigosu kardeş Sen önce kafandaki akp gözlüklerini çıkar,araç kiralama ile belediyeyi ve dolayısıyla hazineyi soymayı engellemek sana göre icraat değilmi nokta....

Ayse Duman 05 Mart 2024 12:39

Erken açtıklarını düşünüyorum!...... 24_25Mart ta açsalar olurdu.Dostlr alışverişte görsün misali. 5 senedir nerdelrdii,ellerini tutan mı vardi

Ömer 05 Mart 2024 11:27

Kötülemek için her şeyi yazmışsin ben gittim yedim güzel hizmetti iktidarın hayat pahalıligından hiç bahsetmiyorsunuz bu kadar yanlı olma

İzmitin Çocuğu.. 05 Mart 2024 11:22

Bi kerede İzmit Belediyesj meclisinde Akp ninnl red ettiği konuları yazın. Bi kerede Kandıra Bld. Bşk ve Kandıra Apk ilçe Başkn Erol'un insan kaçakçılığı ndan yargilandigini yazın.. Bı kerede bu seçimlerde Kandıra bağımsız Aday CengizKan ın, Akp tarafından sırf isim benzerliği olsun ve seçim pusula sında Secmenin kafasi karışsın diye karşısına Çıkarılan bağımsız Kiralık CengizKaş entrikasini yazın.. Bu kerede Körfez Bld sinde Samsun Mahallesi nın Tüpraş dertlerini yazin.. Bi kerede Akp yı eleştirin.

KÖRFEZLİ 05 Mart 2024 10:50

TAHSİN KESKİNİN ZAMLARDAN HABERİ YOK HERHAKDE BOŞ YAPMIŞ SENİN YAG VE ET PİRNÇ VE SAYRE ZAMLARDAN HABERİN YOK YOK BOŞ YAPMA TAHSİN

Yılmaz Şeker 05 Mart 2024 10:41

Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek sizinkisi.Neden sürdürülmesin istenirse bal gibi de olur.İstanbul da olduğu gibi.Kaldıki seçim sonrası 80 tl yapılsa bile bugünkü şartlarda yine gayet ucuz bir fiyat olur.

ZEYTİN DALI 05 Mart 2024 10:20

GÖKHAN KAYNAK BEYEFENDİNİN YAZISINI YAYINLAMIŞŞISINIZ ELEŞTİRMİŞ SİZİ, VE SİZ BU YAZIYI PAYLAŞMIŞSINIZ VALLAHİ SİZE HAYRANLIĞIM ARTTI. SADECE OLUMLU YAZILARI PAYLAŞMIYORSUNUZ ELEŞTİRİ YAZILARINIDA YAZIYORSUNUZ. HELAL OLSUN...

İsmail 05 Mart 2024 09:36

Bu haber benim düşünceme göre tamamen doğru Adam sın yaz

Başiskeleli 05 Mart 2024 09:35

Tahsin evet meyve veren taşlanır biliyorsunuz ve sizde bunu yapııyorsunuz reklamın iyisi kötüsü olmaz bu haberede iyi tarafından bakmak lazım ama yanlı olduğunuz kesin birde bir gercekten bahsetmişsiniz seçimden sonra 100 lira olur diye neyazıkki bu gerceği dillendirmissiniz ülkenin ekonomik koşullarını ortaya koymuşsunuz iyi fatma hanım ve chp li belediyeler var halkın parasını halka aktarıyorlar birde datma hanimin iyi yaptığı birsek diyorsunuz burada kesinlike vizdanınz bile buna imkan vermiyor insan yandaş olurdz bu kadar sıritmaz haber bu ülkede akpin yandaş vakıflara ve dini cemaatlerin derneklerine aktarilan paralarida yazsanız onun zamani gelince yandaşlik değisince yazarsiniz herhalde...

Vatandaş 05 Mart 2024 09:34

Fethiye caddesi, kreşler ,yeni cuma 20 senedir girilmeyen izmitin göbeği daha bir sürü şey adamsan yaz bu yorumu sadece karalıyorsunuz kadını ben vatadaşım salak değilim kimin ne olduğunu görüyor bu halk

Kadir 05 Mart 2024 09:13

Yanlış yaziyorsun sayın gazeteci Fatma hanım tüm temizlik araçlarını 80bine tamamladı hepsi belediyenin mali öldü üç vardiya 250=300kisi ekmek yiyor bu işlerden kiralama bitti neden yazmiyorsun yaptığı işleri kent lokantası güzel bir uygulama yemek az geliyor cogalirsa bu lokantalar yemek artarak yiyebilirsiniz

Pasali 05 Mart 2024 09:12

Kent lokantasi candir

Haldun 05 Mart 2024 08:48

Siz senelerdir haberlerinizle kötü gidişatı hoş gösterin .İşinize gelmeyen olumlu hareketlerine bok atın. O yemek fiyatı 20 gün sürse bile insanlar sebeplenmiş olur. 21 yıldır televizyonda ve gazetelerden yağdanlıklardan kurtulamıyor. Neden sizin yüzünüzden adamlar yaptıklarının doğru olduğunu sanıyorlar sonra bırakın bu onursuz düşüncesizlik....mmm

Kenan doğru 05 Mart 2024 08:43

Seymen sahilde Antik Köftede bir tost 100 TL.bunu da yazın da göreyim

İzmitli 05 Mart 2024 08:23

Gerçekten size gazeteci diyenlere üzülüyorum o kadar insanın vebaline günahına giriyorsunuz akpye yalakalık yapacam diye napacagınızı şaşırmışsınız bu kadın size daha napsın gülümse kafeleri kreşleri alzihemer evini ve daha nicelerini hiçe saymak orada emek veren insanlarıda hiçe saymaktır. Yazık günah 3 kuruş için karakterinizi kaleminizi satmışsınız. Ama Allah çok büyük sizinde çoluğunuz çocuğunuz sevdikleriniz var onlardan çıkar bu girdiğiniz haklar. Sizin gibi satılık kalemlere inat GÜLÜMSEMEYE DEVAM EDECEK İZMIT

Hamsi 05 Mart 2024 07:12

Tahsin Bey siz gazeteci değil siyasi borazansınız.Biliyorum bundan utanmıyor inkar da etmiyorsunuz ama en azından gerçeği yazayım.

Ercan Doğru 05 Mart 2024 06:21

Sen Akp Li olduğun sürece tarafsız olamazsın dürüst davranmıyorsun ülke yangın yerinde ekonomi ne halde bunları yazsana et kıyma peynir ne kadar olmuş bunları yazın

Gerçek İzmitli 05 Mart 2024 02:23

bence yüzde 100 tespitlerde bulunmuşsunuz Tahsin bey. tebrik ediyorum. seçime kadar 40 lirya 3 çeşit etli yemek, seçimden sonra 80-100 lira yapacaklar. Fatma Hanımın da seçim yatırımı bu kadar olur işte. kim kanar bu yatırıma. yazdığınız gibi Fatma Hanım, 5 yıl içinde hangi projeyi hayata geçirdi. bende hatırlamıyorum. diğer yorum yapan arkadaşlara da soruyorum. Fatma Hanımın 5 YILDA YAPTIĞI PROJELERİ AÇIKLAR MISINIZ

Barbaros eren 05 Mart 2024 02:15

Ayıp ama amacın ne anketmi yaptınız ? Yüzde yüzde zamlansa yinede iyi kalır . Evden yemek getiriyorsun herhalde . Yazın boş altını doldur bu zamların sebebi ne Fatma hanım nede CHP ayıp ediyorsun .

Gökhan Kaynak 05 Mart 2024 00:11

Tahsin bey, yazdıklarınız tepeden tırnağa doğru ancak neden sadece İzmit Belediyesi'nin kusurlarını yazıyorsunuz. Kocaelide sadece İzmit Belediyesi mi var. sizin her yazınızı okuyorum. bir iki kez Derince Belediyesi ve Körfez Belediyesi ile yazılar yazdınız. gerisi İzmit Belediyesi ile ilgili. bence herkese karşı tarafsız olmalısınız. daha öncede yazdım şimdi de yazıyorum. ne zaman AKP'den koparsınız o zaman Kocaelinin en büyük gazetecisi olursunuz. farkında değilsiniz ama AKP yazılarınız sizi küçültüyor. dikkate alırsanız siz kazanırsınız bence.

Yazarın Diğer Yazıları