Tahsin  Keskin

Ertuğrul Sağlam'ı susturacaklar!

Tahsin Keskin

Pazar günü kendi saha ve seyircisinin önünde kümede kalma mücadelesi veren Tuzlaspor’a 2-1 olan Kocaelispor’da Başkan Engin Koyun ve yönetimi yaklaşık 30 dakika boyunca tribünlerde istifaya davet edilmişti.

‘’ASLA BIRAKMAZ’’ DEMİŞTİM

Ertesi günü Kocaelispor Taraftar Grubu Hodri Meydan da başkan ve yönetimi istifaya davet eden bir açıklama daha yapınca Kocaelispor’dan yapılan açıklamada 12 Mart Salı günü saat 15.30’da gerçekleştrilecek basın toplantısında yönetimin istifa kararı açıklanacak, denilmişti.

Başkan Engin Koyun’u tanımayanlar ‘’Engin Başkan bu saatten sonra kalmaz, gider’’ derken ben ‘’Asla, bırakmaz’’ demiştim.

Dün Körfez Brunga Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan ve Kocaelispor Dış İlişkiler Sorumlusu ve Sportif Danışmanı Abdurrahman Başkır açıklamalarda bulundu.

Tuncay Arıcan, yaptığı açıklamada yönetimin başarısızlığı sonrasında sezon sonunda ayrılacaklarını açıklayarak ‘’Kocaelispor Süper Lig’e çıkamazsa görevi bırakacağız’’ ifadelerini kullandı.

Tuncay Arıcan, ayrıca Kocaelispor’da yapılan transferlerle ilgili olarak  ‘’Hiçbir transferi yönetim yapmadı’’ dedi.

Yönetim kurulu üyelerinin bu açıklamalarına taraftarlar sosyal medyadan tepkiler gösterirken asıl tepki Kocaelispor’un eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan geldi.

Basın toplantısının hemen ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan’ı resmen yalanladı.

Ertuğrul Sağlam, yaptığı açıklamada, “Kocaelispor’dan ayrıldığımızdan bu yana takımın mücadelesine zarar vermemek adına herhangi bir açıklamada bulunmadım. Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan’ın bugün basın toplantısında ‘Hiçbir transferi yönetim yapmadı’ şeklinde doğru olmayan açıklamasını ise üzülerek takip ettim. Gerek sezon başı, gerek ise devre arası transfer döneminde teknik ekibimizin istediği isimlerin yanında yönetim kurulunca belirlenen futbolcular da kadroya katılmıştır ve bu durum kamuoyunca da bilinmektedir. Bununla beraber ısrarla istediğimiz bazı oyuncularla görüşme dahi yapılmamıştır. Gerekirse konuyla ilgili detayları da ilerleyen günlerde açıklayabilirim” İfadelerini kullandı.

Eski bir teknik direktörün eski yönetimini yalanlaması, geçmiş dönem hakkında konuşması çok görülen bir durum değildir.

Çünkü ayrıldığı takım hakkında konuşan bir teknik direktörle ‘’Bizim hakkımızda da konuşur’’ diye hiç bir takım yöneticisi çalışmak istemez.

Türkiye’de pisliklerin ortaya çıkmaması için düzen böyle işliyor maalesef.

Ancak dün öyle olmadı.

Doğruluğundan, dürüstlüğünden ve adamlığından kimsenin en ufak şüphesi olmayan Ertuğrul Sağlam, bazı şeyleri ifade etmeye çalıştı.

Başkan Koyun ve yönetiminin her yerde kullandıkları ‘’Bütün transferler Ertuğrul Sağlam’ın isteğiyle yapılmıştır’’ cümlesini yerle bir eden eden Ertuğrul Sağlam, ‘’Israrla istediğimiz bazı oyuncularla görüşme dahi yapılmamıştır’’ açıklaması ile kent spor kamuoyu şaşkına uğradı.

Gerçi benim hiç şaşırmadığımı siz de tahmin edebiliyorsunuz.

Çünkü bütün bunları ben defalarca yazıp bu kadar çöp oyuncuya milyonlarca lira vermenin şanssızlıkla bir alakasının olmadığını düşünüyorum, demiştim.

Biz bunları yazabiliriz ama bir teknik direktörün kendi ağzından bu ifadeleri kullanması çok kolay ve basit bir mesele değildir.

Bana soracak olursanız dün itibariyle Başkan Koyun ve yönetiminin siyasi irade nezdinde de Kocaelispor’da zerre kadar kredisi kalmamıştır.

BAŞKAN’IN AKIL HOCASI KİM?

Burada konuşulması gereken başka önemli bir konu daha var.

Kocaelispor’da bütün transferler Ertuğrul Sağlam’ın bilgisi ve onayı ile yapılmadığına göre hocayı bu oyuncularla çalışmaya kim mecbur bıraktı?

Çok daha açık bir ifadeyle sormak gerekirse;

Başkan’ın asıl akıl hocası kim?

Kocaelispor’da bu kadar kalitesiz oyuncuların transferine kim sebep oldu?

Kocaelispor’un bunca parasını kim çöp ettirdi?

ERTUĞRUL HOCA’YI SUSTURACAKLAR

Ertuğrul Sağlam’ın anlatmak istediklerini dün tam anlamıyla anlattığını düşünmüyorum.

Belli ki, Ertuğrul Hoca’nın söyleyeceği çok sözü var.

Ancak bu saatten sonra o söylemek istediklerini söyleyebileceğini de hiç sanmıyorum.

Çünkü Ertuğrul Sağlam’ın konuşmaması için araya adam koyarlar, rica ederler, bir şekilde hocayı sustururlar.

Özellikle Ertuğrul Sağlam’ın bu açıklamasından sonra Başkan Koyun ve yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağını çok merak ediyorum.

Ertuğrul Sağlam’ın sosyal medya paylaşımından sonra Ertuğrul Hoca’yı aradım ama hoca cevap vermedi.

Demek ki benden çok kısa bir süre önce birileri hocayı arayıp, ‘’Hocam, Kocaeli’de herkes bu konuyu konuşuyor. Bu konu için sizi arayacaklar. Siz bilirsiniz ama bence şimdilik açıklama yapmasanız iyi olur’’ diyen birileri oldu.

Ancak Ertuğrul Hoca’yı arayan bu kişinin yönetim kurulundan biri olmadığını söyleyebilirim.

O arayan kişi kendisini çok iyi biliyor.

KİM BU ADAM?

Çok net anlaşılıyor ki, Kocaelispor’u başkan ve yönetimi değil, dışarıdan birileri yönetiyor.

Üstüne üstlük bir de buna ‘’Kurumsallaştık’’ diyorlar.

Bu mu sizin kurumsallaşmanız?

Onca çöp oyuncuya milyonlarca lirayı verdiren Başkan Koyun’un dışarıdaki akıl hocasını çok merak ediyorum.

Kim, bu adam?

BİR SÖZ:

''Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.''

- Aliya İzzetbegoviç

Yorumlar 1
İzmitli 13 Mart 2024 16:53

yazdıklarınıza noktasına kadar katılıyorum Tahsin bey. Engin Koyun gittiğinde dertler bitmeyecek ama hiç değilse futboldan anlayan bir başkanımız olur. hiç değilse Kocaelisporun milyonları boşa gitmez.

Yazarın Diğer Yazıları