Okul bahçesinde facia! 4 öğrencinin kafası yarıldı

Körfez Yarımca'da bulunan Mimar Sinan İlkokulu'nda bir türlü bitmeyen çalışma öğrencilerin hayatını tehlikeye atıyor. Okul bahçesinde devam eden inşaat yüzünden 4 öğrenci yaralandı

Okulların açılmasıyla beraber Körfez Yarımca‘da bulunan Mimar Sinan İlkokulu’nun okul bahçesinde başlatılan tadilat çalışmalarının öğrencilere yarattığı tehlike gündeme getirilmişti. Özellikle de minik öğrencilerin bu tehlikeli alanda oyun oynaması velilerin yanı sıra öğretmenleri de telaşlandırmaya başladı. Velilerin okul yönetimiyle konuşmalarına rağmen koruma önlemlerini bir şerit çekmekten ibaret sayılması, 4 öğrencinin bu alanda kafasının yarılmasına engel olamadı. Durumun hala tehlikesini korumasına karşı öğretmenler de harekete geçerek velileri, mesaj yoluyla uyarmaya başladı.

4 ÖĞRENCİNİN KAFASI YARILDI

Uyarı mesajında ise öğretmenlerin, “Sayın velilerin okul bahçesinde tanık olduğum birkaç olayda öğrencilerimiz yıkılmış olan binadan kalan mıcırlarla oyun oynuyor. Birbirlerine yerden taş alıp atıyor. Mıcırın içi cam kırıklarıyla dolu ve bunu birbirlerine atan öğrencilerimiz, karşısındaki arkadaşlarına zarar veriyor. Sadece bugün 4 öğrencimizin kafası yarıldı. Bu konuda tedbirli olmalıyız. Okulun bahçesindeki yıkıntının kalıntılarıyla oynanmaması için çocuklarımızı lütfen bu konuda uyaralım” ifadelerinin yer alması tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İŞ MAKİNALARININ RİSKİ GÖZLER ÖNÜNDE

Bir başka öğretmen de velileri, “Bizler her ne kadar gözlemliyor olsak da neticede 500’e yakın öğrenci okul bahçesinde teneffüs esnasında koşup oynuyor. Bahçede iki nöbetçi öğretmen var. Haliyle hepsi yetişemiyor. Ayrıca bahçedeki iş makinaları ve sahne platformunun da riski gözler önünde bulundurmak gerek. Siz velilerin de desteği ile öğrencilerimizi bu konuda uyarabilirsiniz. Mıcırın üzerine asfalt dökmek pek mümkün değil. Tadilat yapılan kazı alanı olduğundan, daha sonra inşaat alanına dönüşecek. Bu nedenle bizlerin de eli kolu bağlı” sözleriyle uyararak, öğrenciler için duyduğu endişeyi ifade etti.

Bakmadan Geçme