Düşman değil sadece rakibiz

Çayırova Gümüşspor'un 'sahaların beyefendisi' unvanlı teknik direktörü Adem Çelik, MHP'den Çayırova Belediye Meclisi'ne aday adaylığını açıkladı. Çelik sosyal medyadan yaptığı duyurusunda diğer partiler ve adaylarına atfen, 'Düşman değil sadece rakibiz' dedi

Belediye meclislerinde spor camiasından isimlere çok seyrek rastlanır. Gerek futbolcu gerek teknik direktör olarak futbolun içinde yer alanların aktif siyasete ilgi oranı, diğer meslek gruplarına göre göreceli olarak da hayli düşük. Örneğin Çayırova Belediye Meclisi’nin üç partinin üyeleri ve bir bağımsızdan oluşan  mevcut yapısında spor camiasından kimse yok.

2009 – 2014 meclisinde Fatihspor Başkanı vardı

2009-2014 yılları arasında Saadet Partisi’nden Çayırova Belediye Meclis üyeliği yapan Çayırova Fatihspor Kulübü Başkanı İlhami Bayrak; 2014’te partisinden belediye başkan adayı olmuş kazanamıştı. Aktif siyasete Kartal Ülkü Ocakları’nda başlayan İlhami Bayrak bir süre önce MHP üyesi olmuş ve bilindiği üzere MHP’den de Çayırova Belediye Başkanlığı’na aday adayı gösterilmişti.

Spor sahalarının beyefendisi

Belediye başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan ve başta Çayırova olmak üzere gerek Gebze Bölgesi gerek il genelindeki kulüpler tarafından da tanınan İlhami Bayrak’ın belediye başkan aday adaylığı futbol camiasını da etkiledi. Çayırova Gümüşspor’un sevilen teknik adamı, futbol sahalarının “beyefendi” unvanlı emektarı Adem Çelik, MHP’den belediye meclisine aday adayı oldu. Çelik aday adaylığını dün gece Facebook’taki sayfasından şu şekilde duyurdu:

Saygı sevgi içinde geçeceğine inanıyorum

“Çayırova ilçemizdeki tüm siyasi partilerin temsilcileri, aday adayları ve yöneticileri tüm hızıyla çalışmaya başladı. Bu seçimlerin saygı ve sevgi çerçevesinde geçeceğine canı gönülden inanıyorum. Çünkü tüm adayların amacı Çayırova ya ve Çayırovalı’ya en iyi şekilde hizmet etmek. Bunun için yıllardır söylediğimi yine tekrar etmemde fayda görüyorum. Meclis üyesi aday adaylığımı açıkladığım partim MHP dışındaki partilerin yöneticilerine ve adaylarına, partilerine gönül veren değerli Çayırovalılar. Sadece rakibiz, düşman değiliz. Sizleri seviyor, saygılarımı sunuyorum. Yerel seçimlerin şimdiden tüm Çayırovamız’a hayırlı olmasını diliyorum.”

Adem Çelik kimdir

Aslen Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi Babakonağı Köyü’nden merhum Meryem – Hüseyin Çelik çiftinin oğlu olarak 1970 yılında Çayırova’da dünyaya geldi.

Demirsaç İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra ortaokul ve liseyi açıktan bitirdi. Halen Erzurum Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü açıktan öğrencisi.

Çayırova Belediyesi’nin işçi kadrosunda Şekerpınar Stadı sorumlu amiri olarak görev yapıyor. Yasalar sadece memurlara istifa şartı gerektirdiği için, kadrosunu koruyor.

Futbola 1990’lı yılların sonunda Gebze’nin köklü amatör spor kulüplerinden Tayfunspor’da başladı. 5-6 sene futbol oynadı. Sonra teknik adamlığa başladı. Çayırova’daki tüm kulüplerin takımlarında görev yaptı. Halen Çayırova Gümüşspor teknik direktörü.

Aktif siyasete MHP Çayırova İlçe Teşkilatı’nın son kongresi öncesi atıldı. Üyeliğini yaptırdı. Yunus Emre Düztaban başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliğinden istifasını, belediye başkanı aday adaylığından ötürü verdi.

1992 yılında Badegül Çelik ile dünya evine girdi. 25 yaşındaki Kübra Gündoğdu ile 20 yaşındaki Edanur Çelik ve 16 yaşındaki Mert Çelik’in babası. Çayırova Gümüşspor

Bakmadan Geçme