• Haberler
  • Siyaset
  • 'İzmit'e yeni eserler kazandırmak yine AK Parti'ye nasip oluyor'

'İzmit'e yeni eserler kazandırmak yine AK Parti'ye nasip oluyor'

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, bir yıldan kısa sürede yapımı tamamlanarak açılışa hazır hale gelen Gültepe Kültür Merkezi'nde inceleme yaptı, 'Çok şükür, İzmit'te son 20 yılda olduğu gibi sıfırdan bir eser ortaya çıkarmak yine AK Parti'ye nasip oluyor' dedi.

İzmit Gültepe Mahallesi’nde geçen yıl, diğer bir ifadeyle İzmit’in kurtuluşunun 100.yıl dönümü olan 28 Haziran 2021’de temeli atılan 5 katlı Gültepe Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı. Toplam 653 m² kapalı alana sahip binada toplantı odaları, dernek lokali, millet kıraathanesi, kütüphane, etüt merkezi gibi bölümler yer alacak. Gültepe’de özellikle gençlere hitap etmesi beklenen kültür merkezi, modern ve şık görünümüyle de mahalleye değer katıyor. Özellikle dış yüzeyini kaplayan gül motifiyle mahallenin sembol yapısı olması bekleniyor.

BİRÇOK ESER ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, son 20 yılda olduğu gibi İzmit’e sıfırdan yeni bir eser daha kazandırmanın AK Parti’ye nasip olduğunu belirterek, “İzmit’te buna benzer birçok işlevsel yerler yeni yönetim tarafından görmezden gelindi. Mahalle konakları, emekli evleri, gençlik merkezleri işletilemedi. Hatta spor merkezleri, Cephanelik Mesire Alanı, Gölkaypark gibi yerler bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttu. Parklar kapatıldı. Bazılarının boyası değiştirilerek yeni diye tanıtıldı. Bütün bunlara karşı AK Parti milletimizin talepleri doğrultusunda son 20 yılda olduğu gibi yeni eserler üretmeyi sürdürüyor” dedi.

GENÇLERİN BULUŞMA YERİ
Güney, gül motifli Gültepe Kültür Merkezi’nin bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan gençlerin zamanı daha verimli kullanmasını sağlayacak bir mekan haline geleceğini de belirterek şöyle dedi: “Burada çocuklar kitapla buluşacak, gençler toplanıp söyleşiler düzenleyecek. Sosyalleşecek, mahallenin kaynaşma merkezi olacak. İnterneti ücretsiz olan bu mekanda gençlerimiz istediği araştırmayı yaparak, rahatça ders çalışabilecek. Mahalle kültürü burada yükselecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin burada milletimiz adına gösterdiği özveriye de teşekkür ediyoruz. Çok kısa sürede verdiği sözü yerine getirip, Gültepe Kültür Merkezi’ni açılışa hazır hale getirdi”. Güney’e incelemeleri sırasında ilçe yöneticileri, mahalle başkanı Mesut Çelik ile Gültepeliler Platformu Başkanı Taner Sinan Çakırer de eşlik etti.

Bakmadan Geçme