İzmit Belediyesi'nden Yürüyüş Yolu tespiti: 'Hani yılbaşında tamamlanacaktı'

İzmit Belediyesi yönetimi, Yeşilova'daki çalışmalar için iftira niteliğinde açıklamalar yapan AK Partili meclis üyelerini Yürüyüş Yolu'nda çekilen çileye davet etti

Yürüyüş Yolu çalışmalarında incelemede bulunan İzmit Belediyesi yönetimi, sürekli olarak belediyenin Yeşilova çalışmalarını provoke eden AK Partili meclis üyelerini Yürüyüş Yolu’na davet etti. Yönetim, “Yürüyüş yolu sadece üst yapı projesiyken, 20 yıldır dokunmadıkları Yeşilova, alt ve üst yapısıyla birlikte tam teşekküllü bir proje. İkisini birbirine karıştırmayın.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

YÜRÜYÜŞ YOLU İÇİN AĞIZLARINI BIÇAK AÇMIYOR
İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Koordinatörler Hakan Yalçın, Ozan Aksu, Yaşar Kardaş ve Meclis Üyesi Ertuğrul Malçok, İzmit Yürüyüş Yolu’nda yapımı devam eden çalışmaları inceledi. İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “Yeşilova Mahallesinde hem alt hem de üst yapı çalışmaları devam ediyor. Yürüyüş Yolu ise sadece üst yapı çalışmasından ibaret. Buna rağmen Yürüyüş yolunda vatandaş isyandayken AK Partili meclis üyeleri Yeşilova’da resmen kamp kurdu. Onları biraz da Yürüyüş Yolu’ndaki aksaklıklardan bahsetmeye davet ediyorum.” dedi. YEŞİLOVA’DA 20 YILDIR AKILLARI NEREDEYDİ?
Sahadaki emekçilere kolaylık dileyen Başkanvekili Sarıca, “Yılbaşında bitirilme sözü verilen Yürüyüş Yolu halen daha bitmedi. Sahada vatandaşların mağduriyetlerini gördük. Şimdiden taşlar kırılmış, dökülmüş, deforme olmuş. Milli servettir bu, yazık. Umarım çalışmalar 2023 yılının başına yetişir. Sürekli algı operasyonlarıyla İzmit Belediyesinin ufacık bir eksikliğini sanki biz iş yapmıyormuşuz gibi vurgulayanlar olmayan şeyleri abartarak algı yönetmenin peşindeler. İzmit’in can damarı olan ve 20 yıldır hiçbir şekilde dokunulmayan, bir çivi çakılmayan Yürüyüş Yolu’nda çalışmalar bir yıldır devam ediyor” GELSİNLER YÜRÜYÜŞ YOLUNDAKİ MAĞDURİYETİ GÖRSÜNLER
“Biz Yürüyüş Yolu çalışmaları hakkında negatif açıklama yapmadık. Bizim iyi niyetli yaklaşımımıza rağmen onlar iyi niyetli yaklaşmıyor. Biz de bu noktada çalışmaları incelediğimizde yapılan çalışmaların içler acısı olduğunu ve vatandaşın mağduriyet yaşadığını görüyoruz. İzmit’in nüfusu 370 bin ama günlük nüfusu milyonu buluyor. Bu caddede alışveriş yapan, devlet dairelerine gelen insanlar inanılmaz bir mağduriyet yaşıyor. Gelsinler Yürüyüş yolundaki esas mağduriyeti görsünler ” şeklinde konuştu. 

TAŞDEMİR, “HANİ YILBAŞINA TAMAMLANACAKTI”
Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Yaklaşık bir saattir İzmit’in en gözde yeri olan Yürüyüş Yolu’nu inceliyoruz. Sayın Tahir Büyükakın’ın en vizyon projelerinden birisi burasıydı ve yılbaşında tamamlanacağını söylüyordu. Biz incelemelerimizde tamamlanmış bir proje göremedik. İnşallah kısa sürede sonuçlanır. Arkadaşlarımızla yol kenarındaki beton babaların birçoğunun yıkılmış olduğunu, esnafın mağdur olduğunu, özellikle sabah saatlerinde malzeme alımı noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük ve dinledik. 

“DENETLEYİCİLER GÖREVLERİNİN BAŞINDA DEĞİLDİ”
Çalışmaların birçok noktasında yine işçilikle alakalı sıkıntılar ve ciddi eksiklikler olduğunu gözlemledik. Bunu zaten önümüzdeki meclis toplantısında da Tahir Büyükakın’a aktaracağız. Bu tip önemli projelerde Büyükşehir belediyesinin yetkililerinin denetleyici olarak çalışmaların başında olması gerekiyor. 1 saattir dolaşıyoruz fakat Büyükşehirden yetkili denetleyici arkadaşları maalesef göremedik. Bu konuda arkadaşları özellikle iş güvenliği noktasında projeyi takip etmesi gerektiğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

ÖZMURAL, “ESNAF MALLARINI ELLE TAŞIYOR”
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “İzmit Belediyesi bu caddede çöp topluyor. Dolayısıyla vinçle aldığımız çöp konteynerleri var. Şu anda bunlar gelişi güzel şekilde buralara bırakıldı. Biz bunların yerlerinin belirlenmesi ve bunlardan düzgün bir şekilde çöp toplanması konusunda önerge sunmuştuk. Bize daha evvelden nasıl topluyorsanız şimdi de aynen öyle toplamaya devam edersiniz dendi. Trafiğe kapalı olan bölgede esnaf mallarını bu caddeden öbür tarafa elle taşımak zorunda kalıyor. Bunu dile getirdiğimizde bize ‘Nasıl isterlerse öyle taşırlar’ dediler. 

“ARAÇLAR İÇİN CİDDİ ZARAR”
“Bu cadde tek çalışan cadde olduğu için boydan boya parklanma devam ediyor. Ambulans veya itfaiyenin buradan geçme şansı kalmıyor. Trafiğin yoğun olduğu bu bölgede birçok betonarme kaide yıkılmış durumda. Bu aynı zamanda araçların çarpması sonucu ciddi zarar demek. Şehrin kuzeyinden güneyine inişler kapandı. Belsa Taksi’nin bulunduğu sokakta da aynı sorun yaşandı. Belsa takside yaşadığımız sorunda kaldırım daraltılarak taksilere yer açıldı. Oradaki esnafın kulübesi bir tarafta kaldı taksileri diğer tarafta. Yazın sıcakta, kışın soğukta dışarıda beklemek zorunda kalıyorlar.

“İNCE İŞÇİLİKLER İNANILMAZ KÖTÜ”
“Bu caddenin projelendirilmesinde ciddi anlamda bir problem var. İnce işçilikler inanılmaz kötü. Parkelerin arası boş ve büyük bir denetimsizlik var. Bunun zaman içinde daha da artarak devam edeceğini beraber göreceğiz. Umarım en kısa sürede bu mağduriyet ortadan kaldırılır. Biz istiyoruz ki bu cadde gerçekten İzmit’in en nezih caddesi olsun. Fakat şu ana kadar gördüklerimiz maalesef bunu desteklemiyor” dedi.

Bakmadan Geçme