'İtibar suikastı yapıyorlar'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın golf aracı alarak belediyenin imkanlarının israf edildiği iddialarına açıklık getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Asıl yapmak istedikleri şey biz israf ediyoruz, bunu göstermeye çalışıyorlardı. Bunu bilinçli yapıyorlar, itibar suikastı yapıyorlar' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doc. Dr. Tahir Büyükakın, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak imkanlarını israf ettikleri iddialarını yalanladı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın “Golf arabası kullanacak kadar zengin ama 6 milyar da borçlu bir belediyemiz var. Köylere servis yapacak araç bulamazken, golf arabası almak abesle iştigaldir. Seçimden önce tasarruftan bahsedenler, vatandaşın parasını çarçur ediyor” sözlerine açıklık getiren Büyükakın, araçların akülü hizmet aracı olduğunu ve yapılanın da itibar suikastı olduğunu vurguladı. “Bunu bilinçli yapıyorlar, itibar suikastı yapıyorlar”

Golf araçları alındığı haberlerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Büyükakın, “’Golf sahası olmayan bir belediye golf aracı aldı’ diye çıktı haberlere. Başlıkta bile gizli bir manipülasyon olduğu. Ama çıkıp ne dediler, ‘Türkiye’nin en borçlu belediyesi golf aracı aldı’ dediler. Asıl yapmak istedikleri şey biz israf ediyoruz, bunu göstermeye çalışıyorlardı. Bunu bilinçli yapıyorlar, itibar suikastı yapıyorlar. Bunu bir siyaset biçimi haline getiriyorlar. Ne kadar kişi, kurum varsa önce itibarını yitirmeye çalışıyorlar ve bunu acımasızca yapıyorlar. Ama bir kez daha söylüyorum, her kuşun eti yenmez, altında kalırlar. Mahcup olurlar. Gerçek 18 tane araç alınmış, bunların bir kısmı park bahçelerdeki araçlar, elemanlarımız oralara boru döşemeye, çim kesmeye, çöp toplamaya gidiyor. 500 dönümlük bir alan SEKA Park sadece, nasıl yapacağız bunu? Golf aracı dedikleri bunlar. 18 araç 270 bin TL’ye alındı. Golf oynamıyorum ben. En borçlu belediye olarak 270 bin liraya golf aracı aldığımız. Gerçek, bakım ve hizmette kullanılmak üzere alınan 18 adet akülü araçlar. Gerçek ortaya çıkınca da kıvırıp duruyorlar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme