• Haberler
  • Gündem
  • İmamoğluna destek veren Kocaeli'deki o isimler tehdit edildi

İmamoğluna destek veren Kocaeli'deki o isimler tehdit edildi

MHP MYK Üyesi Ahmet Yiğit Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'na destek veren 'demokrat ülkücülerin' listesini paylaştı. Yıldırım 'Demokrat Ülkücüler adı altında namussuzluğa imza atanların sonu bellidir. Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız' diye yazdı. Açık hedef olarak gösterilen isimler arasında Kocaeli'den de isimler vardı.

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, geçmişte ülke siyasetinde aktif olan ama günümüzde hiçbir siyasi oluşumda aktif rol oynamayan 155 kişilik grup ile dün bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda kendilerine ‘Demokrat Ülkücüler’ diyen grup İmamoğlu’na açık destek verdiklerini açıklamıştı. Yapılan organizasyonun öncülerinden olan Metin Bozkurt kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Yapılan saldırı sonrası yüzüne ve vücuduna aldığı darbeler ile tanınamaz hale gelen Metin Bozkurt hastaneye kaldırılmıştı.

Yaşanan saldırı sonrası MHP MYK Üyesi Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabında skandal niteliğinde bir paylaşımda bulundu. Yıldırım hesabında paylaştığı listede İmamoğlu’na destek veren Demokrat Ülkücülerin isimlerinin yazıldığı bir liste paylaştı. Ve listede bulunan isimleri açık hedef gösterdi.

Yıldırım paylaşımında,  “Demokrat Ülkücüler adı altında namussuzluğa imza atanların sonu bellidir. Çakallara haddini bildiren Bozkurtlara bin selam… Milliyetçi-ülkücü hareketin ismini kullanarak PKK işbirlikçilerine destek arayan bu hainleri unutmayacağız… Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız!” dedi.   

MYK Üyesi Ahmet Yiğit Yıldırım’ın ‘Ya susturacağız ya da kan kusturacağız’ diye hedef göstererek paylaştığı listede Kocaeli halkının yakından tanıdığı isimler yer aldı. O isimler İyi Parti’de genel merkez danışmanlığı yapmış Zekai Kahyaoğlu, İyi Parti Milletvekili Adayı Ruhittin Sönmez ve Akçakoca Kültür Platformu'nun da Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar da bulunuyor.

Bakmadan Geçme