Ersin Alparslan'a mecliste veda!

İzmit Belediye Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında ani vefatı ile kentte büyük üzüntü yaratan AK Partili meclis üyesi Ersin Alparslan'a veda edildi.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Partili Meclis Üyesi Ersin Alparslan’a İzmit Belediyesi’nin mayıs ayı toplantısının ikinci oturumunda veda edildi. Meclis salonunda Alpaslan’ın masasına karanfiller bırakılarak, Ersin Alpaslan’ın resminin bulunduğu yaka kartları tüm meclis üyelerine dağıtıldı. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, AK Partili meclis üyelerine baş sağlığı dileklerinde bulundu. İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet’in başkanlığında toplanan mecliste 2021 yılı bütçe gelir ve gider kesin hesabı da okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Ersin Alpaslan’ın ani vefatının ardından İzmit Belediyesi’nde boş kalan meclis üyeliğine aday listesindeki sıraya göre bir isim gelecek.

UNUTMAYACAĞIZ
Hürriyet konuşmasında, "Çok kıymetli çalışma arkadaşımız Ersin Alpaslan’ı ne yazık ki kaybettik. Çok sevdiğim bir meclis üyemizdi. Çok üzüldüm. Hem AK Parti grubuna hem sevenlerine, ailesine bütün kente sabırlar diliyorum. Allah ailesine dayanma gücü versin. Onu unutmayacağız. Bu konuda gerçekten çok üzgünüm. Divanda çok güzel sohbetlerimiz olmuştu. Bıraktığı hoş sedayı da unutmayacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bütün meclisimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYORUM
Hürriyet’in ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “Bugün böyle bir meclis yapmayı hiçbirimiz hayal etmiyorduk. Çok kıymetli, sevdiğimiz küçük yaştan beri tanıdığım Ersin abimiz, güzel insan için rahmet dilemek için buraya çıktım. Allah kendisine rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Lafı uzattıkça konuşma güçlüğü çekiyorum. Allah ailesine, bizlere ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

“SON GÖRÜŞMEMİZ OLDU”
CHP Grup Başkan Vekili Necat Çakır ise “Bir hafta önce meclis üyelerimizle birlikte kendisini iş yerinde ziyaret ettik. Son görüşmemiz oldu maalesef. Çok değerli bir arkadaşımızdı gerçekten. Kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olur inşallah. Meclis üyesi arkadaşlarıma da sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

EN FAZLA BÜTÇE
Toplantının tek gündem maddesi olan İzmit Belediyesi’ne ait 2021 yılı kesin hesabının görüşüldüğü mecliste madde oy birliğiyle kabul edildi. 2021 yılı gelir bütçesinin 310 milyon TL olarak tahmin edildiği, gelir tahakkuk artığı 70 milyon 292 bin 594 TL 42 kuruş olduğu belirtildi. Toplam tahsil oranının yüzde 82,4 olduğu, gelir bütçesinde öngörülen 310 milyon TL’lik tahmin 349 milyon 421 bin 166 TL 14 kuruş tahakkuk olarak yüzde 113 oranında gerçekleştiği belirtildi. Gelir tahsilatının 338 milyon 697 bin 687 TL 36 kuruş olduğu, tahsilatın bütçeye oranının yüzde 109,26 olduğu duyuruldu. 2021 yılının giderlerinin 309 milyon 919 bin 35 TL 96 kuruş olduğu belirtilirken en fazla bütçenin kurum bazında 87 milyon 622 bin 511 TL 97 kuruş ile insan kaynakları ve eğitim müdürlüğüne harcandığı belirtildi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme