Valiye ne?

Vali, görev yaptığı ilin  mülki amiri, kamu yararı gözetilen icraatlar söz konusu olduğunda  Cumhurbaşkanı’nı temsil eden en yetkin devlet memurudur.

Doğrusunu söylemek gerekirse son yıllarda vali profilinde olumlu değişiklikler görüldü.  Önceki yıllarda olduğu üzere  tafrasından geçilmeyen, vatandaşa zart-zurt yapmayı marifet sayan valilerin yerini, halka tepeden bakmadıkları gibi muhataplık çerçevesinde vatandaşla sıcak ilişkiler kuran ve samimi bir havada sohbet eden valiler aldı..

Bu tesbit, sadece Kocaeli için geçerli olsa bile son derece sevindirici..

Amma ve lakin, İstanbul’dan sonra hemşeri derneği rekorunu elinde bulunduran Kocaeli’de valilik yapmak gerçekten zor. Sayısı binlerle ifade eden hemşeri derneklerinin dönem yöneticileri göreve başlar başlamaz soluğu Kocaeli valiliğinde alıyorlar. Sadece hemşeri dernekleri değil elbette, sivil toplum örgütlerinde göreve yeni seçilenler, sportif alanda ferdi başarı elde edenler ve akla gelebilecek yönetici tipleri.. Valiyi ziyaret etmelerinin amacı, ayrıcalık istemek  veya yardım  talebinde bulunmak değil..

Ne biliyor musunuz..

Göreve seçildiklerini valiye arz etmek..

Faaliyet alanı ve amacı valiyi , dolayısıyla kamuyu zerre kadar ilgilendirmeyen bir derneğin yönetimine seçilenlerin ilin mülki amirini kuru gürültüden başka bir anlam taşımayan  ziyaretle meşgul etmenin ne anlamı var. Seçildiysen seçildin, bundan valiye ne.

Yooo..İlle de vali tarafından kabul edilmiş olmanın havasını atacaklar.

İçeriği incir çekirdeğini doldurmayacak önemden yoksun sohbetten öte geçmeyen ziyaret talebiyle bir ilin valisini meşgul etmek , hangi mantıkla bağdaşır.

Lütfen biraz ciddiyet..

Yazarın Diğer Yazıları