Nihat Ergün'e dair! -

Nihat Ergün'e dair!


Ali Babacan’ın DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi olan Nihat Ergün, 2001 yılında Ak Parti’nin Kocaeli Kurucu İl Başkanı'ydı.

Aslında, partinin lideri R. Tayyip Erdoğan, Kocaeli kurucu il başkanlığı için Dr. İbrahim Kahraman’ı düşünüyordu ama sevip saydığı Burhan Abiş, Nihat Ergün’ü önermişti.

Nedeni ise, Nihat Ergün’ün Derince Belediye Başkanı olduğu dönemde akçeli işlerden uzak durmasıydı.

Nihat Ergün, Ak Parti’nin kurucu il başkanı olmasının karşılığını önce milletvekili sonra bakan olarak almakla kalmayıp, teşkilat üzerinde dayanılmaz bir hakimiyet sağladı.

Nihat Ergün, teşkilat üzerinde hakimiyetini sağlarken, yolun başında kendisine siyasi statü kazandıran parti büyükleriyle yol arkadaşlarını gözden çıkarmakla kalmayıp kazma kürek ihanet çukuru açtı.

Kurucu merkez ilçe başkanının il başkanlığına uzanan yolunu kapattı.

Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nda ki hakimiyetini, Mahmut Civelek ve aday gösterilmesinde önemli rol oynadığı Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Danışmanı Ömer Polat üçlüsü ile pekiştirmeye çalışırken Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a ihaneti 17-25 Aralık hadisesiyle su yüzüne çıktı.

Siyasette yol arkadaşlarına vefalı olma bağlamında Fikri Işık’ın eline su dahi dökemeyecek bir karaktere sahip olan Nihat Ergün, şimdi Ali Babacan’ın partisinde kurucu üye..

Bir dönem hakimiyeti tartışma götürmediği seçim bölgesinde vefalı bir dostu dahi bulunmayan Nihat Ergün, DEVA Partisi lideri Ali Babacan için bulunmaz hint kumaşı ise, gerçek rengi çabuk ortaya çıkar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Kas

Atatürkçü Hürriyet!

02Kas

Konser, Hürriyet'i duman etti!

08Eyl

Olmayınca olmuyor..

10Tem
26Haz

Doğruya doğru..!