Mehmet Ellibeş ateşle oynuyor! -

Mehmet Ellibeş ateşle oynuyor!


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın çöp fabrikasının Kandıra bölgesine yapılacağına ilişkin açıklaması, Ak Parti İl Teşkilatı’nı ikiye böldü.

Başkan Büyükakın’ın açıklaması ile patlak veren tepkilerin odağında AK  Partili Şener İnce ile birlikte parti yöneticisinin bulunması , İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in başını ağrıtacak. Çünkü Mehmet Ellibeş, çöp fabrikasını bahane ederek bölge halkını galeyana tetikleyen Şener İnce ile gölgesindeki yöneticilere karşı sessiz kaldı. Ellibeş’in bu sessizliği, bir anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın düşüncesine muhalefetini, Şener İnce ve diğer yöneticilerini  desteklediğini gösteriyor.

Oysa, ortada çöp fabrikasının yapılacağı alanın için istimlak edilmiş yer yok, henüz  planı – projesi  yok. Sadece ve sadece Başkan Büyükakın’ın düşüncesi var. Elbette ki,düşüncesi tartışılır, eleştirilir veya tasvip edilir.

Bunlar ayrı.

Ancak, AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanının sadece düşüncesiyle sınırlı bir projeye karşı çıkan bölge halkını galeyana getiren partili meclis üyesi ve yöneticilerin il başkanı tarafından uyarılmaması , disipline verilmeleri yönünde bir adım atılmaması düşündürücü. Bölge halkının tepki eylemine bir anlamda önderlik yapan AK Partili meclis üyesi ve yöneticiler, projenin uygulanması halinde çevreye vereceği zararı Başkan Büyükakın’a gerekçeleriyle anlatabilirlerdi. Birçok il yöneticisi bu yol izlenmediği için Mehmet Ellibeş’in kayıtsızlığına anlam veremiyor. Üstelik, bu konu zaten Başkan Büyükakın’ın düşüncesiyle sınırlı.

Çöp fabrikası konusu, henüz tartışma zemininde olmasına rağmen  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in arasına ateş topu olarak düştü.  İzmit belediye meclisindeki çıkışlarıyla  adını duyuran Şener İnce’nin çöp şovu, Tahir Büyükakın ile Mehmet  Ellibeş arasında patlak veren  ateş topunun aleviyle çöpe gidecek. Çünkü, partinin lideri Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, bilgisi olması halinde takdirini kazınmış Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın’ı  kamuoyu önünde refüze etmeye dönük bir kayıtsızlığı asla kabul etmez.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Kas

Atatürkçü Hürriyet!

02Kas

Konser, Hürriyet'i duman etti!

08Eyl

Olmayınca olmuyor..

10Tem
26Haz

Doğruya doğru..!