Mağluptur bu yolda galip!

İYİ Parti Kocaeli İl Kongresi, sonucu önceden belli olan kongrelerden biri.
Koronavirüs tedbirleri uyarınca Cephanelik stadında yapılan kongrede il başkan adayı Nurcan Göktaş, atanmış İl Başkanı Şanbaz Yıldız'ı bombalar mahiyette bir konuşma yapsa da sonuç değişmeyecek.

Nurcan Göktaş, il başkanlığına aday olma cesaretini gösteren partili olarak Derince Belediye meclis üyeliğine devam edecek.
Çünkü İYİ Parti, kurucu lideri Meral Akşener'in baba ocağı olan Kocaeli'nde parsel parsel zapt edilmiştir. Böyle bir yapı arz eden teşkilatta kongre kazanmak mümkün değildir.
İYİ Parti'de 2.adam olan Koray Aydın ile Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız arasındaki dostluk bağı MHP çatısı altında siyaset yaptıkları döneme dayanmaktadır.

Partinin mali sponsorlarından Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da siyasi rekabette Koray Aydın'ı karşısına alamayacağına göre Kocaeli'ndeki mevcut teşkilat yapısını değiştirmek kimin haddine!
Şanbaz Yıldız'ın ilçe kongreleri sürecinde delege yapısını dilediği gibi dizayn ettiğini sağır sultan bile duymuşken Nurcan Göktaş, en azından Akşener'in baba ocağında dönen dolapları cümle aleme ilan etmek için kaybedeceğini bile bile aday oldu.
Nurcan Göktaş'ın dile getirdiği hısım akraba delegeleri ile körler sağırlar birbirini ağırlar  göndermesi bakalım Partinin lideri Meral Akşener'de nasıl bir karşılık bulacak. 
Katıldığı ilk genel seçimde aday listesindeki sıralama yanlışlığı sonucu Akşener'in baba ocağında hüsrana uğrayan İYİ Parti il kongresinden şimdilik galip çıkmak gelecekteki mağlubiyeti acı acı müjdeliyor..
Yazın bir tarafa!

Yazarın Diğer Yazıları