Kralı sökmez..! -

Kralı sökmez..!


Ak Parti ye alternatif olacakları gün sabırsızlıkla beklenen Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan partiler siyaset yelpazesinde nihayet yer aldı.

Ahmet Davutoğlu nun önderliğindeki Gelecek Partisi, kurucular arasında yer alan isimlerin siyasi sicili itibariyle pek gelecek vaad etmediği için gözler Ali Babacan'ın kuracağı partiye çevrilmişti.

Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin kurucular kurulunda Ak Parti menşeeli iki isim yer aldı.

Biri, Ak Parti Kocaeli kurucu il başkanı Nihat Ergün, diğeri ise Sendikacı Ali Ufuk Yaşar.

Kabul etmek gerekirki, Nihat Ergün kurucu il başkanı olduğu Ak Parti' de bakanlık gibi önemli görev üstlendi.

Ancaaak, 2002 yılı genel seçimine esas olacak milletvekilliği aday listesinde 4 ncü sırada yer alınca çok sinirlenmiş ve parti binasının kapısında " Bu nasıl iştir. Ceremeyi çeken ben, Halimeyi.. başkası" demiş ve vekil il başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından güçlükle yatıştırılmıştı. Nihat Ergün, kendi açısından haklıydı..

Çünkü, Milli Görüşü temsil eden partiler Kocaeli de en fazla 3 vekil çıkarmışlardı.

Kurucu İl Başkanı Nihat Ergün, o listede Vecdi Gönül, Osman Pepe ile Eyüp Ayar 'dan sonra aday gösterildiği 4 ncü sıraya tepki göstermesi normaldi. Amma velakin esen rüzgar, 4 ncü sıradaki Nihat Ergün ile birlikte 5 nci sıradaki Muzaffer Baştopçu'yu, 6 ncı sıradaki Nevzat Doğan'ı dahi vekil yapmıştı.

Nihat Ergün, kurucu il başkanı olduğu partiye Kocaeli de 6 vekil kazandırmış olmanın karşılığını Bakan olarak aldı. Üstelik, partinin tartışılmaz lideri R. Tayyip Erdoğan'ın takdirine mazhar olarak. Nihat Ergün, parti kademesinde yükseldi yükselmesine ama, siyaset kulvarındaki yol taşlarını tuzla buz etti.. Fidanları, ağaçları büyütmeyi reddedip , aklına göre ormanlara sevdalandı.

Ak Parti'yi, dolayısıyla R. Tayyip Erdoğan'ın Fetullah Gülen ile kerrat cetvelindeki hesaplaşmasının başlangıç tarihi olan 17-25 Aralığın içeriğini okuyamadığı için bir gün içinde bakanlıktan azledildi.

O günlerden sonra Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatında esamesi okunmadı, aday gösterilmedi...

Elbetteki Nihat Ergün profili bu anekdotlarla sınırlı değil. Tuz buz ettiği nice yol taşları var.  Gururu kırılacağı için il başkanlığına hazırladığı arkadaşını son anda satarak " senin yerine eteği ben giyerim" demekten bile geri kalmadı Nihat Erğün.

Sonraki günler için geçerli tek akçe ise her iki partinin R.Tayyip Erdoğan 'ın Ak Parti'si karşısında tutmayacağıdır. 

Kim ne derse desin, milliyetçi muhafazakar kulvarda R. Tayyip Erdoğan 'a kralı sökmez.

Nihat Ergün ün kısa hikayesi şimdilik bundan ibaret...

DEVA'nın kurucuları arasına aldırıp ateşe attığı Ali Ufuk Yaşar' a gelinceee...

O da yarın!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Kas

Atatürkçü Hürriyet!

02Kas

Konser, Hürriyet'i duman etti!

08Eyl

Olmayınca olmuyor..

10Tem
26Haz

Doğruya doğru..!