İYİ Parti iyiye gitmiyor

Merkez sağ yelpazede büyük umutlarla konuşlandırılan İYİ Parti, ilk seçimde meclise girme başarısını göstermiş olsa da, sonraki süreçte başarı cephesinin gerisinde kaldı.

Partinin kurucu lideri Meral Akşener’in İzmitli olması göz önünde bulundurulduğu için  Kocaeli özelinde kayda değer seçim başarısı beklentisine neden olmuştu ama milletvekili aday listesindeki sıralama bu yöndeki beklentiye cevap vermekten uzak kaldı. Meral Akşener’in memleketi Kocaeli’den ancak bir milletvekili çıkarabildi. Beklentiler ise en az 3 milletvekilliğini öngörmekteydi.

İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın kayda değer tek başarısı Millet ittifakıyla CHP adayına kazandırılan İzmit belediyesi seçimi. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, MHP saflarında edindiği siyasi tecrübeyi geliştirmek yerine, teşkilat yapısını eş dost  ve akraba üçgenine hapsederek kendi geleceğini garantiye almayı tercih ediyor. İYİ Parti’nin İzmit ve Körfez kongreleri boş salonlarda yapıldı.

 İYİ Parti, kurucu lideri Meral Akşener’in baba ocağında gürlemeli, ses getirmeli. Siyaset biliminin geçerli akçelerinden biri, parti liderinin memleketinde göreceği teveccühdür.  Rahmetli Demirel Isparta’da, Necmettin Erbakan Konya’da, R. Tayyip Erdoğan ise  Rize’de partilerini her seçimde birinci yapmışlardır. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise memleketinde bir milletvekilliği ile yetindi.

Diyelim ki, seçime hazırlıksız yakalanma gibi faktörler etkili oldu, aday listesi aceleye getirildi, şu oldu bu oldu da İYİ Parti Kocaeli’de beklenen başarıyı gösteremedi.

Ama ya sonraki süreç..

İYİ Parti Kocaeli’deki yapılanma yöntemiyle  gelecek vaat etmekten uzak. Partinin lideri Meral Akşener, baba ocağındaki seyrine müdahil olmalı.

Yazarın Diğer Yazıları