İYİ Parti iyi değil!

Meral Akşener liderliğinde kurulan ve katıldığı ilk genel seçimde meclise girmeyi başaran İYİ Parti, Türkiye genelinde yakaladığı havayı Kocaeli’nde yakalayamadı.

Partinin lideri Meral Akşener, siyaseten hüsrana uğradığı baba ocağında İYİ Parti’nin yönetim kadrolarına çeki düzen verme ihtiyacı hissetmediği için, Kocaeli’nde sadece bir milletvekili çıkarılan genel seçim dönemindeki hatalar tekrarlanıyor.

Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, erken genel seçim kehanetinde bulunmaya devam ediyor ama partiden istifaların ardı arkası kesilmiyor.

Hısım akraba delegeliğinden ibaret kongreyle il başkanı seçilen Şanbaz Yıldız, istifa furyasını sona erdirmek için uğraş vermek yerine Lütfü Türkkan’ın ardından 2. sırada yer alacağı aday listesine güven duymadığı için gözünü millet ittifakının ortak listesine diktiği konuşuluyor.

MYK üyesi Cumali Durmuş ise İYİ Parti’nin Kocaeli’ndeki durumundan hayli iyimser olduğu için en az 3 milletvekili çıkaracaklarını savunuyor.

Durmuş’un iyimserliğine karamsar bakan Şanbaz Yıldız ise saygıda kusur etmediği MYK üyesine listenin 3. Sırasında yer almasını öneriyor.

Kim ne derse desin, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Koray Aydın’dan torpilli olduğu için hısım akrabadan oluşan delegelerle kongreyi kazanmıştı.

Aradan geçen zaman içinde parti istifa yağmuruyla Kocaeli’nde kan kaybetti.

Partinin lideri Meral Akşener, eğer baba ocağında siyaseten hüsrana uğramak istemiyorsa duruma müdahil olmalı.

Ülke genelinde ivme kazanan İYİ Parti, Kocaeli’nde iyi değil.

Unutmamak gerekir ki, lider için en önemli prestij memleketi olarak bilindiği seçim çevresinde birinci parti olmaktır.

İYİ Parti, Meral Akşener’in baba ocağı olarak bilinen Kocaeli’nde en az 3 milletvekili çıkarmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları