İYİ Parti, iyiye gitmiyor!..

Meral Akşener önderliğinde MHP ‘den kopanların katılımıyla  büyük  umutlarla kurulan ve genel seçimde kıl payı parlamentoya giren İYİ Parti, iyiye gitmiyor.

İzmit ‘in kızı olarak lanse edilen Partinin lideri Meral Akşener için referans sayılacak seçim sonucunu Kocaeli’de alamayan yöneticiler, hata üstüne hata yapmaktalar. Partiye dinamizm kazandıracak delege seçimleri için 18 Ocak Cumartesi günü start veren İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı, tek listeye yapılan sonuçları dahi açıklamadı.

400’ün üzerinde üyeye sahip ilçelerde yapılan delege seçimlerinin sonucu nasıl açıklanmaz. Bu nasıl bir siyaset anlayışı, bu nasıl bir aymazlıktır. Kaldı ki, seçim yapılan ilçelerde seçim tek listeyle yapılmış. Delege seçimlerinde çift liste yarışmamış. Yani, ilçe başkanı tarafından hazırlanan listede yer alan isimler delege seçilmiş. Böyle olmasına rağmen, delege listeleri bir türlü açıklanmıyor.

İYİ Parti’nin il kurucuları, antidemokratik uygulamalara kazan kaldırdıkları için MHP’den istifa etmişlerdi. Dün, MHP’de ki anti demokratik uygulamalara karşı çıkan kadrolar, bugün İYİ Parti yöneticisi olarak antidemokratik tavır içindeler.

Kendileri tarafından hazırlanan listelerde  seçilmiş görünen delegeleri açıklama cesaretini gösteremeyen İYİ Parti yöneticilerinden genel seçim başarısı beklemek mümkün olabilir mi..

Elbette ki hayır...

Yazarın Diğer Yazıları