Hürriyet kendini vurdu!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çareyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde bulmakla bir anlamda kendini vurdu.
Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi, Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde 7,5 milyonluk pay ödenmediği için havada kalmış bir projeydi.
CHP'nin İzmit Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, Nevzat Doğan döneminde örselendiği için mahalle halkını mağdur eden Cedit Kentsel Dönüşüm Projesini propaganda sürecinde layıkıyla kullandı.
AK Partili İzmit Belediye Başkanı, söz konusu projenin gerçekleşmesi için gerekli olan 7,5 milyonluk belediye payını ödemedi.
CHP'nin İzmit Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, seçim sathında Cedit Mahalle halkıyla buluşmasında belediye başkanı seçilmesi halinde söz konusu projeyi el ele vererek, istişarelerde bulunarak tamamlama sözünü vermişti.
Hürriyet, seçimi kazandığı günden sonra her meclis toplantısında gündeme getirilen proje için ödenmesi gereken 7,5 milyonun temini için kredi kullanma yetkisi Ak Partili üyelerce engellendiği doğru olsa da, topu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 'ne atmakla korkunç hata yaptı.
Bir anlamda Hürriyet kendini vurdu.
CHP'li üyelerin azınlıkta olduğu İzmit Belediye Meclisi'nde Ak Partili üyelere karşı verdiği dirençli mücadele ruhu buharlaştı.
Bütçesi 400 milyon lira olan bir belediyenin başkanı, kendisi için prestij meselesi olan projeye 7,5 milyon liralık kaynak bulmak yerine topu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne topu atıyorsa bundan böyle inandırıcılığını kaybetmiş demektir. 
Hele hele siyasi ikbalini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerine hayal kuruyorsa işte bu hiç olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları