Fotoğrafın Dili!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze ve İzmit'te bir dizi açılışa katılmak için Kocaeli'deydi.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan tedbirler gereği çevresinde coşkulu kalabalıkların oluşmasına izin verilmese de öteden beri siyaseten köprüleri attığı dillendirilen eski bakan ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın tören fotoğraflarının hemen her karesinde yanı başında yer alması çok önemli.

Ak Parti Kocaeli Teşkilatı' nda bomba etkisi yaratan iddialar, Erdoğan'ın Fikri Işık'ı tamamen gözden çıkardığı yönündeydi.
Şöyle ki, Fikri Işık Erdoğan'ın gözlerinin içine baka baka İstanbul seçimlerinin yenilenmesi, ekonominin başına damat Berat Albayrak'ın getirilmesi ve Suriyeli mültecilerin ülkenin başına çorap ördüğü tezini seslendirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hışmına uğradığı söylenmişti.

Aradan geçen bir yıl içinde gerçekten de teşkilat üzerindeki tartışma götürmeyen hakimiyetini hissettirme gayreti göstermeyen Fikri Işık'ın tavrı, iddiaları doğrular nitelikteydi.
İl başkanlığı dönemi itibariyle Kocaeli'de ayak bastığı yeri titreten ve anında oluşturduğu kalabalıklarla partisinin Kocaeli'deki en güçlü aktörü olduğunu cümle aleme gösteren Fikri Işık, bir yıl sessiz kalmayı tercih etti.

Hatta ve hatta Ak Parti'den kopan kadrolardan gelen tekliflere sıcak bakmadı.
Ve bir yıllık aradan sonra iki gün önce Kocaeli'ne gelen lideri Erdoğan'ın yanında göründü.
Üstelik kendinden oldukça emin bir havada.
Alttaki fotoğraf, bunu anlatıyor.

Yazarın Diğer Yazıları