Eğitim sevdalısı olmak!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, kelimenin tam anlamıyla bir eğitim sevdalısı...

5 yıl önce Manisa'dan atandığı Kocaeli'de kamusal alandaki mesai saatinin süresini allak bullak eden bir anlayışla görev yapan Fehmi Rasim Çelik, sergilediği performansla takdir topluyor.
35 bin öğretmen, 360 bin öğrencinin oluşturduğu eğitim camiasının sevk ve iradesini kusursuz bir şekilde yöneten Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik'in görev şevkini, ortalığı kırıp geçiren pandemi süreci bile kıramadı.

Öğretmen ve öğrencileri internet ortamında buluşturan uzaktan eğitim sisteminin verim oranını hedeflenen seviyenin üzerine çıkarmayı kendine şiar edinen Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli'deki çıtayı yükseğe çıkartmak için üniversitelerle dirsek temasında bulunmayı ihmal etmiyor.

Pandemi koşullarının dayattığı olumsuzluğun eğitim sürecine yansımaması için alternatif çareler arayan Fehmi Rasim Çelik, her kayıt döneminde velilerin korkulu rüyası haline gelen bağış şartını tarihe karıştırdı.

Kocaeli'deki hiç bir okul müdürü, velilerden gönüllülük esası dışında kayıt parası talep edemiyor.

Birçok kurum müdürü yaz mevsiminin kavurucu sıcağından en azından hafta sonu günleri kurtulmak için günübirlik tatil yapmayı yeğlemişken Fehmi Rasim Çelik, okul inşaatları arasında mekik dokumakta...

İlginçtir ki, bir çok yöneticinin rüyasını süsleyen siyasi gücüne rağmen, olanca alçak gönüllü duruşundan ödün vermeyen Fehmi Rasim Çelik, eğitim sevdalısı olmanın sözlük anlamını Kocaeli'den cümle aleme gösteriyor.

Yazarın Diğer Yazıları