DEVA olamazlar..!

Ali Babacan liderliğinde siyasi yelpazede yer alan DEVA Partisi’nin kurucu kurul üyeleri arasında Ak Parti Kocaeli kurucu il başkanı  Nihat Ergün bulunması, doğal olarak partinin kentimizdeki teşkilatlanmasında kimlerin yer alacağı merak ediliyor.

Petrol-İş Sendikası eski genel başkanı Ali Ufuk Yaşar’ın Nihat Ergün ile birlikte kurucu kurulda yer alması, doğal olarak kendilerine yakın olduğu bilinen isimler üzerinde tahmin furyası başladı bile.

Mesela, Ali Ufuk Yaşar’ın bacanağı olan Ak Parti İzmit kurucu ilçe başkanı Necdet Eksen DEVA’nın ilimizdeki teşkilatlanmasında rol alırmı ?

Mümkün değil. Çünkü, Necdet Eksen siyasi yaşamında en büyük kazığı Nihat Ergün’den yedi. Nihat Ergün, Osman Pepe ile kurduğu dirsek temasıyla Ak Parti Kocaeli il başkanlığına hazırladığı Necdet Eksen’i kongre sürecinin istişare edildiği  Sekapark Otel’de yüzüstü bırakıp Fikri Işık’ı şahlandırdı.

Necdet Eksen DEVA olmaz.

Gelelim Haluk Ercan’a!

Haluk Ercan, Nihat Ergün’den daha çok, Ali Ufuk Yaşar’a yakın bir isimdir. 1 Mart Pazar günü İstanbul’da ailece kahvaltı yaparlarken Ali Ufuk Yaşar telefon görüşmesi yapıyor ve acilen Ankara’ya gitmesi gerektiğini söylüyor.

Haluk Ercan, durumu kavradığı için nezaket çerçevesinde umut vaat etmeyeceğini belirtiyor.

Haluk Ercan’da DEVA olmaz.

Ak Parti eski il başkanı Mahmut Civelek, Nihat Ergün’e çok yakın bir isimdir. Böyle olduğu için il başkanlarının vekil yapılması geleneğinin Mahmut Civelek’te askıya alınmasına her fırsatta eleştirmiştir. Ancak, Mahmut Civelek’te DEVA olacak ışık görünmüyor.

Mahmut Civelek’in il başkanlığı döneminde teşkilatlardan sorumlu Mehmet İpşiroğlu, Petrol-İş Sendikası eski yöneticisi olması nedeniyle Ali Ufuk Yaşar’ın DEVA önerisini kabul etmez. Mehmet İpşiroğlu için siyaset demek Mahmut Civelek demektir.

Mehmet İpşiroğlu’da DEVA olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları