Deva'dan derman olmaz!

Ali Babacan liderliğinde kurulan ve Kocaeli siyasetinde sırasıyla Refah Partisi'nden Derince Belediye Başkanı, Ak Parti Kocaeli kurucu il başkanı, milletvekili ve bakan kimliğiyle tanınan Nihat Ergün'ün Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Petrol-iş Sendikası eski genel başkanı Ali Ufuk Yaşar'ın MYK üyesi olarak aktif görev üstlendiği Deva Partisi Kocaeli'de beklenen ilgiden çok uzak.
Özellikle teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı gibi önemli bir göreve getirilen Nihat Ergün, ülke genelinden sorumlu olduğu yükümlülüğün prestij noktası sayılan kendi seçim bölgesinde kayda değer bir başarı sağlayamadı.
Hani o, Ak Parti Kocaeli Milletvekili sıfatıyla arz-ı endam ettiği günlerde çevresinde devasa kalabalıklar oluşan Nihat Ergün, teşkilatlanmasından sorumlu olduğu Deva Partisi'ne Kocaeli'de kurucu il başkanı bulmakta zorlanıyor.
Neden peki?.
Siyasî geçmişinde Recep Tayyip Erdoğan'ın prestiji sayesinde edindiği makamlarda esip gürlediği günlerin hesabını yapmadığı için.
Milletvekili ve bakan olduğu günlerde kapısını çalıp derman arayanlara "Bana iş bulma ve tayin konusunda kimse gelmesin" deyip yol vermesini eleştirenlere "Bana ağaç lazım değil, ben ormanla uğraşırım" şeklindeki çıkışıyla siyaset dersi verdiğini sandığı için...
Ve en önemlisi!
Ak Parti Kocaeli Teşkilatı'nda gizliden gizliye siyasi husumeti olduğu bilinen Fikri Işık, il başkanlığı , milletvekilliği ve bakanlık günlerinde yol arkadaşı olanları ihya etmişken kendisine yol arkadaşı değil can yoldaşlığı yapanları yarı yolda bıraktığı için.
Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde sahip olduğu siyasi makamda ormanlarla uğraşmayı tercih ettiğini beyan eden Nihat Ergün, şimdi Deva Partisi için Kocaeli'de kurucu fidan bulamıyor.
Vah ki, vah...!

Yazarın Diğer Yazıları