Çorbacı Erdoğan!

Yuvacık beldesinden Kavurmacı Hasan Erdoğan'ın oğludur. Aşçılık mesleğini geliştirmek ve biraz daha para kazanmak için Yuvacık'tan İzmit'e gelmiş, Körfez Sanayi Sitesi ile Vezirçiftliği arasındaki bir köşede lokanta açmış.

Ahmet Erdoğan, mesleğinin ehli. Kısa sürede, Kavurmacı Hasan'ın oğlu olmasından dolayı müşteri edinmesi gecikmiyor.

Lakin, Ahmet Erdoğan'ın lokantası, Baba Hasan Erdoğan kadar kavurma satmıyor. Çünkü, Ahmet Erdoğan'ın müşteri profili sanayi işçilerinden ibaret.

Çoğu tamirci çırağı.
Böyle olunca ,Ahmet Erdoğan çareyi çorba ve sulu yemek satmakta buluyor.
Gün geliyor, Ahmet Erdoğan'ın babadan üvey amcası Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'yi kuruyor.

Partinin kuruluş günlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli karargahı Yuvacık'taki abisi Hasan Erdoğan'ın evi.
Yani, Ahmet Erdoğan'ın baba evi.
Ahmet Erdoğan, babadan üvey amcası Recep Tayyip Erdoğan için Ak Parti' nin Kocaeli'de dikiş tutması için seferber oluyor.

Yuvacık siyaseten zaten elverişli ama gücünü nereye taşıyacaksa orada faydalı olmak istiyor amcasına.

Günler geçiyor ve Recep Tayyip Erdoğan, yapılan Anayasa değişikliği sayesinde seçildiği Siirt Milletvekili olarak Başbakanlık koltuğuna oturuyor.
Ve 2002 yılı itibariyle Türk siyasi tarihinde hiçbir lidere nasip olmayan prestij ediniyor.

Nasıl ki Adnan Menderes, dağdaki odunları mebus seçtirmekle övünmüş ise Recep Tayyip Erdoğan' da, liyakatsiz şahısları makam ve servet sahibi yapmayı şiar edinmiş olmalı ki, sadece Kocaeli 'de yüzlerce örneğini gördük.
Örneğin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'yi kurma çalışması çerçevesinde 2001 yılında yaptığı İzmit ziyareti sırasında ortada görünmemek için çaba gösteren ama 2004 yılında İzmit Büyükşehir adayı olmak için taklalar atan İbrahim Karaosmanoğlu..
Erdoğan referansıyla üç dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İbrahim Karaosmanoğlu'nun edindiği mal varlığı hakkında bilgi sahibi olan yok.

Amma velakin, Danışman sıfatıyla 15 yıl üstüne toz kondurtmadığı Ömer Polat'ın mal varlığı dudak uçuklatır.

Sadece Ömer Polat mı?

Estağfurullah.

Adı Bakan, milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi, ilçe başkanı olarak anılmış liyakatsiz yüzlerce insan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde makam ve servet sahibi olmuşken, rahmetli abisinin oğlu Ahmet Erdoğan hala çorba satıyor.
Allahtan reva mı bu?

Yazarın Diğer Yazıları