CHP'de hesap zamanı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü’nün kongre süreci, yeni il başkanının seçilmesiyle tamamlanacak.

1 Şubat Pazar günü Kongre Merkezi’nde yapılacak kongrede il başkanlığı için yarışması beklenen adaylar için şimdi hesap yapma zamanı. Aday olacağı aylar öncesi bilinen Harun Yıldızlı, Hakan Çakar’ın farklı kazandığı İzmit kongresinden sonra aday olmasına kesin gözle bakılan Hikmet Erenkaya, Fahri Örengül ve Bozkurt Uslu için ilçelerin il delegelerine markaj uygulayacakları son 10 gün..

149 il delegesi olan İzmit, Hikmet Erenkaya’nın kalesi olarak biliniyor. Yakın çevresi tarafından il başkanlığına aday olması için ikna edilmeye çalışılan Yalçın Kuşkan, 10 gün önce oğluna ait kafede İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ile bir araya geliyor ve bir anlamda nabız yokluyor. Ancak Hakan Çakar, Gökhan Ercan karşısında büyük farkla kazandığı kongrede Hikmet Erenkaya ve ekibinden gördüğü desteği ifade ederek her adaya eşit mesafede olacağını belirtiyor. Çakar’dan beklediği desteği alamayan Yalçın Kuşkan’ın aday olma düşüncesi böylece sona eriyor.

İzmit’in 149 il delegesi üzerinde hakimiyeti tartışma götürmeyen Hikmet Erenkaya, il başkanlığına aday olacağı yönündeki düşüncesini genel başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşıyor.. Erenkaya’nın izlenimi son derece olumlu ama ilçe kongrelerinin tamamlanması gerekiyor. İzmit’ten sonra en çok il delegesine sahip olan Gebze İlçe’nin 5 adaylı kongresinin sonucu önem taşıyor...

106 il delegesi olan Gebze , hiçbir aday için garanti destek değil. Çünkü, 5 adayın her biri farklı 106 il delegesi listesi yazması mümkün değil. Yani, 106 il delegesi olan ve Harun Yıldızlı’yı destekleyeceği öne sürülen Gökhan Orhan’ın kazandığı Gebze kimse için garanti değil.

Derince 52, Darıca 55, Gölcük 60, Körfez 47, Kartepe 32, Karamürsel 20, Kandıra 15, Çayırova 37, Başiskele 22, Dilovası 5 delegeye sahip.. Sayısal açıdan çok farklı delege ağırlığına sahip bir tablo karşısında il başkanlığı adaylarının doğru sonuç verecek hesap yapmaları kaçınılmaz.

Yazarın Diğer Yazıları