Başkan Tahir Büyükakın'a önerimdir..

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, görevinde bir yılı bir hafta sona dolduracak..

Doğrusunu söylemek gerekirse, geride bıraktığı bir yıllık süre içinde Başkan Büyükakın'ın devasa bir proje hamlesini tanık olunmadı.

Vatandaşla ilişkiler açısından son derece sempatik ve sevecen tavırlı olduğunu inkar edemeyiz ama sadece bu yönü gönüllerde taht kurması için yeterli değil.

Kaldı ki, Genel Sekreterlik döneminde ciğerlerindeki damarın rengini dahi bildiği Ak  Parti cenahının önde gelen isimleri usul usul kuyusunu kazmaya başladı.

Bu atmosferde Başkan Büyükakın'ın, paravan ötesinde kuyusunu kazanlara ders vermesi gerekir. Değilmi ki, Genel Sekreter olarak görev yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi' nde başkanlık koltuğuna oturacak kadar şanslı bir siyasetçi, bir başka şans burnunun ucuna kadar geldi.

Bugün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin devasa kuruluşu İSU'nun olağanüstü genel kurulu var..

Koronavirüsü belası peydahlanmasaydı eğer, bugün yapılacak olan genel kuruldan muhtemelen suya zam kararı çıkacaktı.

Şimdi zam kararı çıkmayacağı gibi kademeli tarife uygulaması 10 tondan 20 tona çıkacak.

Ton başına 3 lira 75 kuruş olan fiat aynen kalacak. Oysa birçok şehir belediyesi Koronavirisüne karşı alınacak hijyen tedbirlerini göz önünde bulundurup su fiyatlarında yüzde 50 oranında indirime gittiler.

Aynı indirim, İSU'da neden yapılmasın. Başında, akçeli kaçak göçeğe geçit vermeyen Ali Sağlık gibi bir Genel Müdür varken İSU'nun bu indirimden zararı olmaz.

Koronavirisünü ulusca savuşturacağımız güne kadar su fiyatında yapılacak yüzde 50 oranındaki indirim Başkan Tahir Büyükakın'a müthiş prim yaptırır.

Netice de, kendisine kapalı kapılar ardında kurulan tuzaklar bozulur.

Yazarın Diğer Yazıları