Aşı da sökmez..

Anlaşılır gibi değil.
Akıl kirliliği, akıl fakirliği, cehaletin kör kuyusu gibi tanımlar havada kaldı.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler de bu sayede yetersiz kalacak.
Hafta sonu, yani cumartesi- pazar günlerini kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması olacağı duyurusu iki hafta yapılmıştı. Kısıtlamadan muaf tutulacak olan, market veya paket servisi ile hizmet verecek olan lokantalar cümle aleme defalarca ilan edilmişti.
Bir toplum, bukadarmı sağır, bukadarmı duyarsız ve sorumsuz olur. Ve hatta bukadarmı sığır olur. Haftasonu günlerini kapsayacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00 öncesi şehiriçi trafiği felce uğradı. Çünkü, her marketin önü otopark olmuş. Marketler tıklım tıklım. Ama sosyal mesafe kuralı sıfır. Kasiyerler, açık vermemek için pür dikkat olduklarından maske kuralı ihlaline müdahale edecek durumda değiller elbette. Market yöneticisi veya güvenlikçi nerede ?
Hiçbiri yok.
Yazıklar olsun.
Cumartesi günü saat 10.00 dan itibaren faaliyet gösterecek olan market ve paket servisi yapan lokantalardan haberdar olmayan sığır sürülerine yazıklar olsun.
Bir yazık ise resmî kurumlardaki mesai saatleri daha aşağı çekilerek Koronavirüsün bulaş ortamını daraltmaya çalışanlara.
Günlük yaşamı derdest etmek için caydırıcı önlemler alınmadığı sürece Koronavirüs bu milletin ensesinde pişen boza olacak.
Aşısı bulunsa ne yazar.
Cehaletin Aşısını bulmadıktan sonra.

Yazarın Diğer Yazıları