Ağla gözüm ağla! -

Ağla gözüm ağla!


İzmit Belediyesi ile işçilerinin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası arasında bağıtlanan toplu sözleşmesi için düzenlenen imza törenin fotoğrafına şöyle bir bakalım.
Son bir yıla damgasını vuran Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ticari yaşamı kademeli olarak kısıtlayarak esnafa can çekiştiren siyasi erkin sahibi olan Ak Parti' nin lebalep salonlarda yapılan kongrelerinin ne kadar tepki topladığı ortadayken, salt siyasi show adına toplu sözleşmenin imza törenini sosyal mesafe kuralını ihlal ederek gerçekleştirmenin mantıklı bir izahı olabilir mi.?
Sabah akşam Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan kongreleri sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştireceksin, sonrada şehrin en hareketli noktasında toplu sözleşme imza törenini mesafe kuralını davul zurna eşliğindeki oyun havalarıyla sıfırlayacaksın.
Ve, imza töreninde irat buyurduğun konuşmada işçi çocuğu olmaktan dem vurup göz yaşı dökeceksin.
Herkesin ebeveyni değerlidir. İşi gücü ne olursa olsun değerlidir.
Amma velakin, belediye başkanlığı gibi bir makama sahip olmasın da büyük emeği bulunan örgüt emekçilerini yok saydığı yetmezmiş gibi, Ak Parti çoğunluğuna karşı kendisine payanda olma gayretindeki meclis üyelerini adam yerine koymayacaksın.
Neymiş, işçi çocuğuymuşda, duygulanıp ağlaması bu yüzdenmiş.
Allah Allah..
Siyaseten kader birliği yaparak seçim döneminde yarış atı gibi koşturarak İzmit Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmana katkı veren partililerin içi kan ağlıyor.!

Buna ne demeli?

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Kas

Atatürkçü Hürriyet!

02Kas

Konser, Hürriyet'i duman etti!

08Eyl

Olmayınca olmuyor..

10Tem
26Haz

Doğruya doğru..!