Yetişin a dostlar! - Tahsin Keskin

Yetişin a dostlar!


İzmit Belediyesi, ‘’Cumhuriyet Parkı benimdir, benim kalacak’’ yaygarasından sonra şimdi de kafayı Sabri Yalım Parkı’na takmış durumda.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi’ne gönderdiği yazıda Yürüyüş Yolu üzerindeki Sabri Yalım Parkı’nın proje kapsamında olduğunu ve burada dokuya uygun proje üreteceklerini belirten bir yazı göndermiş.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’te açmış ağzını yummuş gözünü;

‘’Cumhuriyet Parkı’ndan sonra Sabri Yalım Parkı’nı da elimizde alıyorlar. Yetişin a dostlar!’’ diye…

‘’Cumhuriyet Parkı benim, Sabri Yalım Parkı benim, Fethiye Caddesi benim, İstiklal Caddesi benim’’ dediniz de ne yaptınız diye sormazlar mı size Fatma Başkan?

Hepsini İzmit Belediyesi’ne verseler ne yapacaksınız sanki?

Daha çok mağdur esnaf, daha çok görüntü kirliliği, daha çok sıkıntı bırakacaksınız bu kentte ve daha çok eleştiri alacaksınız.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm’de yaptığınız gibi bırakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne işleri onlar yapsın, onlar dertlensinler.

Siz ve ekibiniz memleketinize gidin, akrabalarınızın ziyareti için Balkan Gezisi’ne çıkın, olmadı Ekrem İmamoğlu gibi Bodrum ve Fethiye’ye gidin.

Gerçekten çok şanslısınız Fatma Başkan!

Ekrem İmamoğlu’nun arkasını toplayacak kimsesi yok ama siz, İzmit için çok şanslısınız. Siz gezin eğlenin işleri Tahir Başkan yapsın.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kendi ellerinizle teslim ettiğinizde çok eleştirmiştim sizi ama itiraf etmeliyim ki bu konuda siz haklıydınız. Çünkü yapamayacaklarınızın çok farkındaydınız o zaman.

Sanırım Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devrettikten sonra aldığınız ciddi eleştirilerle şöyle bir sirkildiniz ama sonrasında ne oldu?

Şimdi soruyorum size;

‘Biz yapacağız’ dediğiniz ve başlayıp hala bitiremediğiniz Fethiye ve İstiklal Caddeleri’nde çuvallamadınız mı Fatma Başkan?

Pekii, Fethiye ve İstiklal Caddeleri’ndeki esnaf kan ağlıyor, haberiniz var mı?

Yok!

Çünkü bu caddelere gündüz giremiyorsunuz bile.

Hadi İstiklal Caddesi’ne gündüz çıkın da tepkileri görün Fatma Başkan.

Sizin gitmeyeceğinizi bildiğim için ben söyleyeyim.

İflas eden ya da dükkanını boşaltan yüzlerce esnaf var burada.

Esnaflığa devam edenlerde birikmiş kiralarını, personel maaşlarını ödeyemiyorlar.

Buradaki esnaf, borç batağı içinde…

Hatta esnaf, evine ekmek götüremeyecek hale geldi.

Siz şimdi de tutturmuşsunuz bir Cumhuriyet Parkı şarkısı gidiyorsunuz.

Sonra ki şarkınızda hazır; Sabri Yalım Parkı…

Bırakın ağlamayı Fatma Başkan!

İzmit sizden hizmet bekliyor, artık şikayeti bırakın ve biraz iş, hizmet üretin lütfen.

----------------------------------------------------------

BEN İNANIYORUM! BUNU YAPABİLİRSİNİZ FATMA BAŞKAN!

İzmit Belediyesi, iki yıldır belediyenin bünyesindeki nikah salonlarını 1 TL’ye kiralayarak yeni evlenecek çiftlere önemli bir maddi destek veriyor.

Gerçekten çok yerinde ve çok güzel bir hizmet olmuş.

Bunu daha önce de yazmış ve Fatma Başkan’ı yürekten tebrik etmiştim.

Ancak burada küçük gibi görünen ama büyük bir sorun vardı.

Bu soruna da kayıtsız kalmayan İzmit Belediyesi, şimdi de Yunus Emre Kültür Merkezi nikah salonundaki fotoğraf ve video çekimi hizmetlerini özel sektörden alarak daha uygun koşullarda bu hizmeti kendisi verecekmiş. 

Düğününü İzmit Belediyesi’nin nikah salonlarında 1 TL’ye yapan vatandaş, daha önce buradaki fotoğraf ve video çekimine dünyalar kadar para veriyordu.

Madem nikah salonlarını bedava yaptınız, o zaman fotoğraf ve video çekimi de bedava yapın da yeni evlenecek çiftlere ciddi bir kolaylık daha sağlayın, olmaz mı?

Fotoğraf ve video çekimi deyip geçmeyin.

Bazen bu düğün salonlarından birkaç bin lira alındığı konusunda ciddi şikayetler geliyordu bize.

Madem sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile nikah salonlarını 1 TL’ye kiralıyorsunuz o zaman da fotoğraf ve video çekimini de 1 TL’ye yapın yeni evlenecek çiftlere önemli bir maddi destek daha verin.

Hem gönül alacaksınız, hem dua alacaksınız, hem de sosyal demokrat belediyecilik anlayışını tüm vatandaşlara göstereceksiniz.

Bence CHP’li İzmit Belediyesi için bunlar bir fırsat olarak görülmeli ve gereken yapılmalıdır.

Haydi Fatma Başkan, Fethiye ve İstiklal Caddeleri’ni hala bitiremediniz ama bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 7

  • Cevat Rıfat Atılhan | 16 Ağustos 2022 22:03

    İyide kardeş Büyükşehir veya ilçe belediyelerin Ak parti belediyeleride salonları 1₺ yapsın niye hep CHP Li belediyelerden bekliyoruz,diğer belediyelerdende bekliyoruz

  • yenidoğanlı | 16 Ağustos 2022 13:46

    Dolar olmuş 20 lira. millet eskilerin onarıp giyiyor yazar esnaf iflaslarını kaldırım çalışmalarına bağlıyor. valla AKP kadar şanslı bir parti yok. böyle basın arasan bulmazsın

  • Burak Demir | 15 Ağustos 2022 16:36

    Ak parti tarafından satın alınan kalemlerdensiniz ama akparti gidince nereye kacacaksınız cok merak ediyorum

  • Dilin Kemiği yok | 15 Ağustos 2022 16:08

    Tahsin bey Allah aşkına sizi hergün okuyorum dikkatle takip ediyorum lakin diğer köşe yazarlarıyla yarışa girmeye başladınız son zamanlarda. Muhafazakar bir ailede büyüdüm. Bugüne kadar sağ parti kimse ona oy verdim. Ama doğruya doğru yanlışa yanlış da demeliyiz öyle değil mi? İzmit belediyesi 15 senedir AK partinin değilmiydi? Bugüne kadsr sade gösterişten başka Ne yapıldı bu kentte yaşıyorum görüyorum sizin kadar.. Fatma hanımı sevmesemde Fethiye caddesini yapma riskine girdimi girdi. Yapsaydı ak parti bugüne kadar ne oldu engel olan neydi. Zahmetsiz rahmet olmaz derlerdi eskiler. Doğru söz. En azından cesaret göstermiş olumsuz durumlar elbette olacaktır. Ancak sizde biraz eksen kayması başlamış gibi görüyorum sizi seven hergün okuyan bir okurunuz olarak daha tarafsız olmaya davet ediyorum saygılarımla

  • izmitli | 15 Ağustos 2022 10:28

    Yazıda haklı yerler var evet Fethiye bitirilemedi peki Cedit bittimi ?? Büyükşehir aldıda noldu sonuç bitmeyen projeyi niye bitmiş gibi anlatıyorsunuz..Ceditin Fethiyeden farkı ne ?? Kaçıncı ihale yapıldı sonuç ne verildimi kime verildi ne zaman yapılacak. evlerinden çıkarılan insanlar kiracı Fethiye esnafından farkı ne verilen üç kuruş kira yardımıyla kaç katına kira ödüyorlar bunu niye dile getirmiyorsunuz.. Kabul edin Cedit i kimse yapamadı herkesin elinde patlayan bir bomba oldu. Sosyal konıut projelerinden bahsedilip duruluyor önce Cediti bitirinde sonra başka evler yaparsınız. Cedit Büyükşehirin yapamadığı bir iştir. Fethiyenin yolu bitmedi evet sorun var evet ama esnafın dükkan kapatması yol bitmedi diyemi?? ülkede ekonomi dört dörtlük hiç sıkıntı yok ama yolu bitmedi diye esnaf dükkan kapatıyo öylemi!!!! Yanlışları eleştirin tabiki ama adil olarak her açıdan eleştirin

  • 10 NUMARA YAZI | 15 Ağustos 2022 00:46

    BEYİN'e cevaben; Yazının neresi seviyesiz Beyin? Yazı 10 numara olmuş. Resmen Fatma Kaplan Hürriyet'i net bir şekilde özetlemiş. Bir insan bu kadar mı güzel anlatılır kardeşim. Tebrik ederim Tahsin Bey.

  • Beyin | 15 Ağustos 2022 00:37

    Çok seviyesiz bir yazi olmuş...

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Mar

Seçimi neden kaybedecek ?

28Mar

İzmit’te büyük sürpriz!

27Mar
25Mar

Bir iftardan daha fazlası!

22Mar