Tahsin  Keskin

Siyasi irade kaybetti

Tahsin Keskin

Dün gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi.

Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarıştığı seçimde İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla TFF’nin yeni başkanı oldu.

İbrahim Hacıosmanoğlu 134 oy alırken Mehmet Büyükekşi 129'da kaldı.

Kulüplerin büyük bir çoğunluğu Mehmet Büyükekşi’den şikayet ederken nasıl oluyor da genel kurulda bu adam 129 oy alıyor anlamak mümkün değil.

Neyse ki az oy farkıyla da olsa Mehmet Büyükekşi, seçimi kaybetti.

Benim için kazananın çok fazla bir önemi yok, çünkü FETÖ ile anılan bir adamın o koltukta oturmasını kabullenemiyordum.

Benim için kazanan ismin bir önemi yok ama delegeler ve futbol kulüpleri için seçilen başkan ve yönetim kurulu çok önemli.

Trendyol 1.Lig ekiperinden Sakaryaspor, seçimden önce açık açık İbrahim Hacıosmanoğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Futbol, sadece sahada oynanmıyor.

Sakaryaspor, bu açıklamasının meyvalarını lig maratonunda alacaktır, diye tahmin ediyorum.

Kocaelispor yönetimi ise seçimi sessiz sedasız takip etti.

Oysa futbol sadece futbol değildir.

Keşke bunu onlara birileri anlatsaydı…

TUSKON MEHMET BÜYÜKEKŞİ'Yİ DESTEKLEDİ

Mehmet Büyükekşi’nin karşısına güçlü bir aday çıkartmak istemeyen ve adaylığı için FETÖ'nün kapatılan iş dünyası yapılanması TUSKON'un eski üyeleri de seferber oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da Mehmet Büyükekşi’ye amansız destek veren isimler arasındaydı.

TFF Delegeleri’ni ‘’Saray yanımda’’ algısı ile abluka altına almaya çalışan Mehmet Büyükekşi’nin büyük oyununu İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu bozdu.

Seçilmesine kesin gözüyle bakılan Servet Yardımcı’nın seçime girmemesi için siyasi irade üzerinden baskı kuran Göksel Gümüşdağ ve ekibi başarılı oldu ve Servet Yardımcı, yarıştan çekildi.

SEÇİMİN GİZLİ KAHRAMI ECMEL SARIALİOĞLU

Servet Yardımcı, başkanlık yarışından daha çekilmeden önce 8 Temmuz Pazaretesi günü çok önemli bir gelişme daha yaşandı.

Bunları daha önceki yazımda da yazdığım gibi İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, yanındaki birkaç arkadaşı ile Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi.

Sarıalioğlu ve arkadaşları, FETÖ’nün TFF seçimlerinde etkin rol alacağını düşündüğünü, bunun engellenmesi için resmi ilk başvuruyu yapması için İbrahim Hacıosmanoğlu’na gerekli imzaları verirler.

Resmi başvuru süresinin dolmasına dakikalar kala, İbrahim Hacıosmanoğlu, resmi ilk başvurusunu yapar.

Çünkü ikinci ve son başvurunun tamamlanması için TFF genel kurul üyeleri içerisinden 70 imzanın toplanması gerekiyordu.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun adaylık yarışından çekildiğine dair haberler yaptıran FETÖ yandaşları delegeler üzerinde etki kurmaya devam etti.

Bunun üzerine açıklama yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, haberleri yalanlayarak “Biz hayatımızda hiçbir zaman geri vites yapmadık ve yapmayacağız. Bu böyle bilinsin. Onlar çekilebilir ama biz yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Seçimin gününe kadar adaylıktan çekilmesi için yoğun siyasi baskıya uğrayan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi baskılara boyun eğmedi ve dün seçimi kazandı.

Bu seçim aslında sadece TFF Başkanlık seçimi değil siyasi iradenin artık hükmünün zayıfladığının bir resmi olarak tarihe geçti.

Umarım Türk Futbolunda hiç değilse bundan sonra güzel şeyler yaşanır, hak eden kazanır.

Bu arada mevcut Başkan Mehmet Büyükaekşi’nin karşısında dimdik duran başta İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu olmak üzere TFF yeni Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Ufak bir not daha!...

TFF Başkanlığına seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nu ilk tebrik eden isimlerden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: ''Bugün yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda TFF Başkanı olarak seçilen Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik ediyor, kendisine ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. 

Türk futbolu ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun''

Yazarın Diğer Yazıları