Tahsin  Keskin

Pis oyunlardan bıktık artık

Tahsin Keskin

Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) 18 Temmuz’da olağanüstü seçimli genel kurula gidecek.

Seçime kısa bir zaman kala futbol dünyasında resmen kıyametler kopuyor.

Ne oyunlar ne skandallar olduğunu size tek tek açıklayacağım.

Bir ay öncesinden başlayalım.

Bundan tam bir ay önce UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüten Servet Yardımcı, adaylıklığını resmen açıkladı.

Servet Yardımcı, Rizeli’dir, yine hemşehrisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabası olan Mustafa Erdoğan’ın desteğiyle bu kararı almıştı.

Davetler ve yemeklerde bir araya gelen Süper Lig başkanları Servet Yardımcı’yı destekleme kararı aldı.

Hatta Anadolu Kulüpleri’nin tamamı da Servet Yardımcı’dan yana tavır aldılar.

Dün çok ilginç bir gelişme oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldiği iddia edilen bir emirle, seçimde Mehmet Büyükekşi’nin tekrar başkanlığına karar verildiği ve Servet Yardımcı’dan aday olmamasının istendiği ifade edildi.

TFF Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılırken Servet Yardımcı, adaylıktan çekildiğini şu sözlerle açıkladı:

“Halen, seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elimizde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim. Bugüne dek bana güvenen, destek olan, yanımda olan herkese teşekkür ediyor, başta kulüp başkanlarımız olmak üzere herkesin haklarını helal etmelerini rica ediyorum”

Geçen seçimde de aday olan ve aynı baskıyla adaylıktan çekilen Servet Yardımcı’nın adaylığı için onay aldığı isim olan Mustafa Erdoğan’ı aradığı ancak kendisine gün içerisinde bir türlü ulaşamadığı ifade ediliyor.

TFF seçim arafesinde bütün bunlar yaşanırken 8 Temmuz Pazaretesi günü çok önemli bir gelişme daha yaşandı.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, yanındaki birkaç arkadaşı ile Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi.

Sarıalioğlu ve arkadaşları, FETÖ’nün TFF seçimlerinde etkin rol alacağını düşündüğünü, bunun engellenmesi için resmi ilk başvuruyu yapması için İbrahim Hacıosmanoğlu’na gerekli imzaları verirler.

Resmi başvuru süresinin dolmasına dakikalar kala, İbrahim Hacıosmanoğlu, resmi ilk başvurusunu yapar.

Çünkü ikinci ve son başvurunun tamamlanması için TFF genel kurul üyeleri içerisinden 70 imzanın toplanması gerekiyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu, dün yaptığı açıklamada kesinlikle adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını ve sonuna kadar gideceğini belirterek 100’ün üzerinde imza topladıklarını ifade etti.

Adaylıktan çekilen isimleri değerlendiren İbrahim Hacıosmanoğlu, “Biz hayatımızda hiçbir zaman geri vites yapmadık ve yapmayacağız. Bu böyle bilinsin. Onlar çekilebilir ama biz yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan Mehmet Büyükaekşi’nin tekrar aday olması için tezgah kurulurken bu oyunu bozan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurulu 18 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Ancak kalan 7 gün içinde nasıl bir gelişme olur, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun adaylığı nasıl engellenir bilemem ama Türk Futbolu’nun nasıl bir pis tezgah oyunları yönetildiğini bir kez daha açık açık görmüş olduk.

Böyle pis oyunlardan bıktık artık.

Bu kadar pislik, bu kadar iğrenç oyunların döndüğü başka bir demokratik ülke var mıdır, diye düşünüyorum.

Bu arada Demokratik kelimesini Türkiye ile yan yana kullandığım için tüm demokratlardan özür diliyorum.

Başka bir şey elimden gelmiyor zaten…

Yazarın Diğer Yazıları