Tahsin  Keskin

Mahmut Civelek'in tek çıkış yolu var!

Tahsin Keskin

Ak Parti’nin Kocaeli’de gelmiş geçmiş en önemli siyasetçilerinin başında gelen Mahmut Civelek’in düşüşü yükselişi gibi hızlı oldu.
35 gibi genç bir yaşta Kullar Belediye Başkanlığını görevini tamamlamasının ardından 10 Şubat 2011’de AK Parti Kocaeli İl Başkanı olarak atanmasıyla Mahmut Civelek’in siyasetteki parıltılı yükselişi devam etti.
Onun il başkanlığı döneminde parti içinde değil muhalif bir ses çıkartmak nefes almak mümkün değildi.
Sert ama bir o kadar kucaklayıcı olan Mahmut Civelek, katı bir yapıda olmasına karşın partililer üzerinde çok etkili bir isimdi.
Kısacası disiplinli ve iddialı yapısıyla Ak Parti’nin o dönemdeki en önemli ismiydi. 
Hatta şimdiki çoğu siyasetçi Civelek’ten icazet almadan değil aday adayı olması konuşamazdı bile.
Mahmut Civelek’in bu yükseliş Şubat 2015 yılı Şubat ayına kadar devam etti.
Bu tarihte AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mahmut Civelek Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den Kocaeli milletvekili adayı yapılmadı.


Neden milletvekili adayı yapılmadı?
Bu sorunun cevabı için yine il başkanlığı yaptığı zamana dönmemiz gerekiyor.
İl başkanlığı döneminde bazı isimlerle ters düşen Civelek’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Konut’tan ucuz fiyata çok sayıda daire almasının yanı sıra bir de İzmit’ten Sabiha Gökçen Havaalanı’na yolcu taşıyan bir firmaya kolaylık sağlayarak kendi otobüslerini kiraladığı bilgisi Ankara’ya dosya halinde gidince Mahmut Civelek’in ipi çekilmiş oldu.


Bir daha aday yapılmadı!
2015 tarihinden sonra yapılan bütün milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimlerine Ak Parti’den aday adayı olan Mahmut Civelek, bir daha aday yapılmadı.
Hatta Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı seçimlerinde de il başkanlığını çokça isteyen Mahmut Civelek’in hayali yine suya düşmüştü.
Her seçim döneminde hummalı bir çalışmaya giren Mahmut Civelek, bundan sonra ki ilk seçimleri düşünmüş olacak ki şimdiden kolları sıvamış durumda.
Bugünlerde seçim varmış gibi aktif çalışan ve gerçekleştirdiği ziyaretlerle partili partisiz herkesin dikkatini çeken Mahmut Civelek’in dikkatten kaçırdığı çok önemli bir detay var aslında.


Tek çıkış yolu: Recep Tayyip Erdoğan
Haziran 2015 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen dosyasının hazırlanmasına sebep olan Kocaeli siyasetindeki isimler bugün Ak Parti içerisinde çok aktif olmasalar da dosyayı hazırlayan Ankara’daki isimler parti içerisinde hala çok etkinler.
O yüzden Mahmut Civelek’in bundan sonra Ak Parti’de görev almasının tek yolu Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile görüşmesidir.
Mahmut Civelek, ne yapıp etmeli, Sayın Erdoğan ile baş başa görüşmeli ve durumu bizzat açıklamalıdır, çünkü bundan başka bir yolu yoktur.
Hatta eminim, Sayın Erdoğan’ı ikna etmesi, onunla görüşmeyi sağlamasından çok daha kolay olacaktır. 
Bu kadar birikimli ve tecrübeli bir siyasetçinin dışarıda kalması hem Kocaeli hem de Türk siyaseti için ciddi bir kayıptır bence.
Hem Mahmut Civelek’in Ak Parti’ye hem de Ak Parti’nin Kocaeli’de Mahmut Civelek’e ihtiyacı var. 

Yorumlar 2
Serdar 19 Kasım 2021 12:22

Bu nasıl bir gazeteceliktir anlayamadım.kendi ağzınla anlattığın,yaptığı bunca usülsüzlüklere rağmen hâlâ nasıl bu adamı destekler nitelikte bir yazı kaleme alıyorsun insanın aklı almıyor...

Nesimi 19 Kasım 2021 08:44

Sayın Civelek Genel başkanı ile görüşürse ondan il başkanlığı döneminde kazandığı servetin yüzde 50 sini getir ver denebilir. Adam o kadar hille ile katakulle ile kazandığı serveti verir mi? Vermez? Öyle hep bana hep bana sistemi yok AKP'de . Yani bunun önü kapalı. Bu hem çok hırslı, hem çok densiz hem de vakti zamanında ne kdar c.başkanına küfür eden fetöcü varsa onlara sahip çıkmış biri. Sayın genel başkan bununla hiç bir adım atmaz.

Yazarın Diğer Yazıları