Tahsin  Keskin

İşte KOTO'da CHP'nin başkan adayı!

Tahsin Keskin

Öyle bir kentte yaşıyoruz ki kimin eli kimin cebinde, kim kimle dans ediyor belli değil.
Dahası nasıl dalaverelerin döndüğünü gördükçe insanın kafası dönüyor, resmen ‘’Yok artık’’ diyorsunuz.
Hemen konumuza girelim.
Normal şartlarda Nisan ayında gerçekleşmesi gereken Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) seçimleri için şu an üç aday gözükse de perde arkasında başka adaylar ve başkaca oyunlar dönüyor.
Hem de nasıl oyunlar ama...
Siyaset, ticaret, ihtiras iç içe…
KOTO Başkanlığı için resmi süreç başlamasa da şu an için ortaya çıkan adaylar şunlar;
Birinci aday; 4 şirketin sahibi ve yanında 100’den fazla işçiye ekmek veren genç iş insanı İbrahim Bıyıklı, 
İkinci aday; 20 yıldan fazladır KOTO yönetiminde yer alan ancak mevcut görevlerde hiçbir varlık gösteremeyen Akın Doğan,
Üçüncü aday ise yaşadığı ve yaşattığı olaylarla gündemden hiç düşmeyen, yaptığı ve yapmadıkları ile medyanın oyuncağı haline gelen ve bunun neticesinde de büyük oranda hiçbir şansı kalmayan mevcut başkan Necmi Bulut.


ADAY SAYISI 5 OLDU!
Bu mevcut üç adayın dışında bir isim için daha akla durgunluk veren bazı gelişmelerin yaşandığını öğrendim.
KOTO seçimlerinde yarış, Kocaeli’yi aşmış hatta Ankara’ya taşmış durumda.
KOTO’nun şu an ki mevcut adaylarından biri CHP’nin desteğini alabilmek için genel başkanlar düzeyinde bir temas gerçekleştiriyor.
Ankara’da gerçekleştirilen bu temaslardan sonra CHP Genel Merkezi’nden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı aranıyor ve seçimde şu an için mevcut olan bu isme destek verilmesi isteniyor.
Bu adaya destek vermek istemeyen Harun Yıldızlı, kendisine çok yakın bir isim olan Toyota Kocaeli Kaya’ın ortaklarından Mehmet Kaya’yı arıyor ve durumu ona anlatıyor.
KOTO seçimlerinde aktif rol oynayan Mehmet Kaya, önce aile içinde bir görüşme gerçekleştiriyor.
Kaya Ailesi kendi içerisinde konuştuktan sonra Mehmet Kaya, Harun Yıldızlı, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz’ın da içinde bulunduğu bir grup istişare toplantısı yapıyor.
Kocaeli Sanayi Odası seçimleri için Atalay Kaya’nın istekli olması ve bir aileden hem Sanayi Odası hem de Ticaret Odası Başkan adayı çıkarılmasının doğru olmayacağı düşüncesiyle Mehmet Kaya’nın adaylığı bir kez daha rafa kaldırılırken Kaya Ailesi ve istişaredeki diğer isimlerin ortak kararı ile kendilerine en yakın bir isme yöneliyorlar.
Bu isim de şu anda KOTO’nun mevcut Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yılmazlar Otomotiv'in sahibi Volkan Yılmaz, oluyor.
Ancak her ne kadar Volkan Yılmaz isminde karar kılınsa da CHP Genel Merkezi’nden gelen CHP’li olmayan birini destekleyin talimatını ortadan kaldırmak için KOSİAD Başkanı Atalay Kaya ve yönetimi yollara düşüyor.
Bayram değil seyran değil iken Ankara’ya giden Atalay Kaya ve yönetimi, ‘’CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor sunuyoruz’’ adı altında bizzat bu konuyu genel başkana açıyor ve kendilerini Kocaeli’ne davet ediyorlar.
6 Ocak Perşembe günü KOSİAD Başkanı Atalay Kaya ve yönetiminin daveti üzerine CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Kılıçdaroğlu ile bu sefer İzmit’te tekrar bir araya geliyorlar.
O görüşmeden sonra da Kılıçdaroğlu’da ikna ediliyor ve CHP Kocaeli’nin KOTO adayı çıkarması konusunda fikir birliğine varılıyor.
Her ne kadar şu an için CHP Kocaeli’nin KOTO adayı şimdilik Volkan Yılmaz olsa da bu isim çok gizli tutuluyor.
Bu ismin şimdilik açıklanmamasının arkasındaki bir başka sebep de Mehmet Kaya’nın KOTO Başkanlığını hala çok istemesi ve diğer başkan adayları ile yapılabilecek bir konsensüs ile başkanlığını açıklamak için zemin yoklaması diye düşünüyorum.
Ancak şimdilik net olan bir gerçek; KOTO Başkanlığı için CHP Kocaeli’nin adayı Volkan Yılmaz.
Eğer Mehmet Kaya, diğer başkan adaylarını ikna eder ve konsensüs sağlarsa o zaman ivme Mehmet Kaya’dan yana olur, Volkan Yılmaz’da buna asla itiraz edemez.
İşin bir başka ilginç tarafı da Saadet Partisi Kocaeli Teşkilatı’nda en önemli isimlerinin bile CHP’nin adayını desteleme kararı aldıkları sızan bilgiler arasında yer alıyor.
Saadet Partisi’nin CHP’nin adayını desteleme kararının çok sürpriz olmayacağını düşünüyorum. Üstelik işin içine eşlerin akrabalık bağları da girince olay daha da anlaşılabilir oluyor diye düşünüyorum.


GİZLİ ADAY KİM?
İbrahim Bıyıklı, Akın Doğan, Necmi Bulut, Volkan Yılmaz’ın dışında bir aday daha var ki o da oldukça ilginç bir isimmiş.
Bu isim birkaç akıl hocası ile yemekler yiyor, istişareler yapıyor, üyeler nezdinde ciddi yoklamalar çekiyormuş.
Yine bir iddiaya göre bu gizli aday, KOTO seçimleri konusunda da çok ama çok tecrübeli bir isimmiş.
Hatta adaylar içerisinde en varlıklı iş insanıymış. 
Yani anlayacağınız KOTO seçimleri için şu anda üç isim değil, beş isim yarışıyor aslında.
Bu arada KOTO Başkanlığı için büyük yarış sürerken KOTO Meclis Başkanlığı için de inanılmaz bir mücadele ve pazarlığın olduğunu söyleyebilirim.
Onları da ilerleyen zamanda yazacağım. 
 

Yazarın Diğer Yazıları