Tahsin  Keskin

Hepinize yazıklar olsun

Tahsin Keskin

Haber dün akşam saatlerinde geldi.

Fenerbahçe, geçen yıl Kocaelispor'da kiralık olarak forma giyen ve oldukça başarılı bir sezon geçiren Emir Ortakaya'yı Belçika ekibi Westerlo'ya kiralandığını açıkladı. 

Böylece Kocaelisporlu yöneticilerin Emir Ortakaya'nın tekrar Kocaelispor’a kiralanması için Fenerbahçe ile yaptığı görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Geçtiğimiz sezon Kocaelispor’da kiralık olarak forma giyen 20 yaşındaki genç stoper, 30 maçta forma giydi ve 3 gol, 2 asistlikle takımına katkı sağladı.

Peki Fenerbahçe’nin başkanı Ali Koç kimdir?

Kocaeli’de milyar dolarlık yatırımları bulunan bir iş insanı.

Bunlar Kocaeli’yi çok sevdikleri için yatırım yapan insanlar değil elbette.

Kocaeli, Türkiye’nin en önemli karayolu’nun kesiştiği bölgenin yanısıra deniz yolu ulaşımında da 50’ye yakın özel liman ile sanayi yatırımcıları için bulunmaz bir kent konumundadır.

2022 yılı verilerine göre Türkiye araç üretiminin yüzde 40,7’sini Kocaeli’nden karşılanmaktadır. Türkiye kimya sanayi içerisindeki payı yüzde 27’dir.

Böyle bir kentte milyarlarca yatırımı bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kocaelispor’a tekrar kiralanması için Emir Ortakaya'yı vermiyorsa bu Başkan Koç’tan daha çok Kocaelisporlu yöneticilerin ayıbıdır.

Bu kent Koç Ailesi’ne en verimli topraklarını verdi, akıl almaz paralar kazandırdı, buna karşılık denizi ve havası kirlendi, trafiği kitlendi ama Başkan Koç, Emir Ortakaya'yı Kocaelispor’a değil de Belçika’nın sıradan bir takımına kiradı.

Daha ne söylenebilir?

Hepinize yazıklar olsun…

----------------------------------------

BİR SÖZ:

‘‘Kocaeli’nin sanayisi, ekonomisi, yöneticisi, siyasetçisi değerinden fazla değer verilen kişilerin elinde oldukça bu kentten bir şey beklemeyin’’  Tahsin KESKİN

-------------------------------------------

SEZONUN İLK AYIBI SAKARYASPOR’DAN

Bu yıl 20 takımla oynanacak Trendyol 1. Lig’de fikstür çekimi yapıldı.

38 hafta sonunda ligde ilk 2 sırayı alacak takımlar doğrudan ve 1 takım Play Off'tan olmak üzere toplam 3 takım Trendyol Süper Lig'e yükselecek.

Ligde Son 4 sırayı alacak takımlar ise TFF 2. Lige düşecek.

Trendyol 1. Lig, 2024 - 2025 Sezonu 9 Ağustos'ta başlayacak.

Biz de büyük bir heyecanla fikstür çekimini bekliyorduk.

Fikstür çekimi dün yapıldı, sezonun ilk ayıbını da Sakaryaspor yaptı.

Sakaryaspor’un resmi hesabından yaptığı fikstür paylaşımda Kocaelispor logosu önce ters çevrilerek paylaşıldı.

Sonra ters çevrilen Kocaelispor logosu düzeltildi ama bu sefer de Kocaelispor logosunu küçülterek yayınladılar.

Bu nasıl bir paylaşımdır böyle?

Bu görüntü Sakaryaspor’a yakışıyor mu?

Yoksa Sakaryaspor’u gözümüzde çok mu büyüttük, çok mu değer verdik?

Ayrıca birkaç kendini bilmezin Kocaelispor logosunu küçültmesi ile Kocaelispor’un küçülmeyeceği gibi ne kadar büyük bir takım olduğunu bir kez daha gördük.

Çünkü, armaları küçülten rakiplerin saçmalıkları değil, kentin değerleridir.

Demek ki, Sakaryaspor’un kentte bu kadar değeri varmış.

Velhasıl, Sakaryaspor, sezonun ilk ayıbını etmiştir, Vesselam…

Yorumlar 2
Kocaelisporlu 25 Temmuz 2024 11:09

Tahsin bey, Kocaelispor ynetimini eleştiriyorsunuz ama bu yıl oldukça iyi transferler yapılmadı mı? neden ondan bahsetmiyorsunuz? yönetim iyi şeylerde yapıyor bence. Emir Ortaya meselesinde yüzde yüz haklısınız. iyi bir başkan Emir'i Ali Koç'tan alırdı. ayrıca Sakaryaspor'un terbiyesizliğini yazan tek gazetecisiniz, onun için de tebrik ediyorum sizi. ancak Kocaelispor yönetimi iyi işler yapınca da onları da övün bence. çünkü size objektif gazetecilik yakışır Tahsin bey.

Doğruya doğru 25 Temmuz 2024 01:12

Syn yazar her gün yazılarınızı okuyorum. Size tek bir samimi bir şekilde soru sormak istiyorum. Sizce sadece düşünün. Şu an kocaelisporumuzun başında sefa sirmen başkan olsaydı. Fb başkanı ali koç emiri başka bir takıma kiralık olarak gönderirmiydi? Bence göndermezdi. Çünkü sefa başkan gibi adamlar işi bilen adamlardı. Onlar bir şekilde bağlarlardı. Keza antebin başkanı celal doğan zamanında olduğu gibi. Oda aynı şekilde topçusunu bağlardı. Koskoca kocaelisporumuz kimlere kalmış. İnanın üzülüyor insan. İyi çalışmalar

Yazarın Diğer Yazıları