Tahsin  Keskin

Hepimize hayırlı olsun

Tahsin Keskin

Özlem bitiyor.

Nihayet futbola geri dönüyoruz.

Trendyol Süper Lig ile 1.Lig maçları başlıyor.

Trendyol 1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Kocaelispor 10 Ağustos Cumartesi gecesi saat 21.45’te ilk maçında kendi sahasında Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu’nda Yasin Kol’un yöneteceği karşılaşmada Gençlerbirliği karşısına çıkıyor.

Kocaelispor taraftarı açılış maçına kilitlenmişken Trendyol 1.Lig’deki bütün takım taraftarları da karşılaşmaların yayıncısını merak ediyordu.

Çünkü dün öğleden sonraya kadar Trendyol 1.Lig’in tek yayıncısı olarak şifreli kanal Bein Sports görünüyordu.

BEIN SPORTS 182 MİLYON DOLAR+KDV VERMİŞTİ

Bein Sports, geçen Mart ayında TFF ile yaptığı anlaşmada Süper Lig ve 1. Lig Yayın Haklarını 182 milyon dolar+KDV karşılığında 3 yıllığına yeniden yayınlama kararı almıştı.

Bazı Süper Lig maçlarının canlı olarak yayınlanması bile Bein Sports’a yük olurken 1. Lig maçlarının yayınları yayıncılar için büyük maliyetler oluşturuyordu.

Bu yüzden geçen ay Trendyol 1.Lig maçlarının yayın hakları için TRT ile masaya oturan Bein Sports, yayınlar için istediği ücrete ek olarak 1.Lig’de canlı yayınlanacak maçların tamamının TRT alt yapısıyla yayınlanmasını talep etti.

TRT, o görüşmede Bein Sports’un bu istediğini geri çevirmişti.

Bunun üzerine Bein Sports, Trendyol 1.Lig maçlarının yayın hakları için diğer kanallardan teklif bekledi, ancak hiçbir kanal teklif sunmadı.

Dün Bein Sports ile TRT yetkilileri tekrar bir araya geldi.

Görüşme sonrasında TRT, Trendyol 1.Lig’den sadece önemli gördüğü maçları yayınlama kararı aldı.

KOCAELİSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI TRT SPOR'DA

TRT'nin önemli gördüğü maçlar içerisinde Kocaelispor’un maçları da var.

TRT, Kocaelispor’un dışında Sakaryaspor, Amedspor, Ankaragücü gibi takımların maçlarını da sezon boyunca canlı yayınlayacak.

Örneğin 10 Ağustos Cumaryesi gecesi saat 21.45’te Kocaelispor- Gençlerbirliği maçı dışında aynı saatte Adanaspor-Esenler Erokspor maçı var, ancak TRTSPOR sadece Kocaelispor- Gençlerbirliği maçını yayınlayacak.

İlerleyen haftalarda siyasi bir baskı gelip diğer maçların tamamı yine TRTSPOR’dan yayınlanır mı bilemem ama şu anda mevcut ankaşmaya göre TRT, her hafta sadece seçtiği maçları naklen yayınlayacak.

Ancak Kocaelispor taraftarına güzel haberi vereyim.

Kocaelispor’un Trendyol 1.Lig’de sezon boyunca oynayacağı bütün karşılaşmalar TRTSPOR’dan canlı ve şifresiz yayınlanacak.

GLOBAL MEDYA, TRT İLE ANLAŞTI

Ayrıca bir bilgi de bizden verelim.

Dün Bein Sports ile TRT yetkililerinin anlaşmayı bitirdikleri dakikalarda Kocaeli Zirve’nin de bünyesinde yer aldığı Global Medya, TRT ile anlaşma yaptı.

Buna göre Kocaelispor’un Trendyol 1.Lig’de TRTSPOR’dan ve şifresiz yayınlanacak bütün maçların GOL BANT REKLAMLARI sadece Global Medya tarafından satın alındı.

Kocaelispor’un TRTSPOR’dan yayınlanacak maçlarında sponsor olmak veya bant reklam vermek isteyenler 0532 221 01 94 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Tüm bu anlaşmalar hepimize hayırlı, barış ve kardeşlik içinde bir sezon olsun inşallah…

Yazarın Diğer Yazıları