Tahsin  Keskin

Hepimiz Merih'iz

Tahsin Keskin

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda Leipzig Stadyumu'nda Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Müsabakanın henüz 57. saniyesinde A Milli Takımımız'da Merih Demiral ağları havalandırarak tarihe geçti ve rüya gibi bir başlangıca imza attı.

Karamürselli Merih, daha sonra bir gol daha atarak tarihe geçti.

A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda ile karşı karşıya geleceğiz.

Avusturya ağalarına iki gol bırakan Karamürselli Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yaptığı gol sevinci hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatıldı.

UEFA'dan yapılan açıklamada "Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Bu da yetmedi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Milli futbolcumuz Merih Demiral’ı hedef gösterdi.

Faeser, sosyal medya playformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Faeser daha da ileriye giderek "Güvenlik yetkililerimiz Almanya'daki aşırı sağcı Türkleri yakından takip ediyor. 'Bozkurtlar' Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin denetimi altında" ifadelerini kullandı.

Daha bitmedi!!!

İsmi Türk olan ama Türklükle hiç alakası olmayan Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir de X hesabından Demiral'ın gol sevinciyle ilgili, "Mesajı aşırı sağcıdır, terörü ve faşizmi temsil eder. Bunu tartışmak yorucu. UEFA'nın bir sonuç çıkarması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Ne Almanya Bakanların açıklamaları ne de UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez.

Bu galibiyetle sadece Avusturya’yı Leipzig Stadyumu'nda yenmedik, tüm Türkiye karşıtlarını da o stada gömdük.

Peki ya içimizdeki Ermeniler!!!

Bu ülkede Ermenilere en ufak bir şey olduğunda ‘’Hepimiz Ermeniyiz’’ diyenler nerde?

Attığı iki golle tüm Türkiye’yi sevince boğan Merih Demiral'a neden sahip çıkmıyorlar?

Merih Demiral'ın yaptığı düşünce özgürlüğüne girmiyor mu?

Hani herkes düşüncesini açıklamak da hür ve özgürdü?

Hani düşünce özgürlüğünün sonuna kadar yanındaydınız?

Ben göğsümü gere gere söylüyorum;

‘’HEPİMİZ MERİH’İZ’’

Yazarın Diğer Yazıları