Tahsin  Keskin

Erhan Altın kovulmayı hak etti mi?

Tahsin Keskin

Kocaelispor’un dün oynadığı ve 1-1 biten Hekimoğlu Trabzon maçının ardından Kocaelispor yönetiminden yapılan açıklamada Teknik Direktör Erhan Altın ile karşılıklı olarak anlaşılarak, yolların ayrıldığı duyuruldu.

Oysa ayrılığın Erhan Hoca ile karşılıklı anlaşılarak olmadığı Kocaelispor yönetiminin sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiği ortaya çıktı.

Bundan önceki Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ile de yolları ayıran Kocaelispor yönetiminin, teknik direktörün istifa ettiği duyurmuş ancak Dinçel’in istifa etmediği ortaya çıkmıştı.

Yani bu Kocaelispor yönetiminin yaptığı ilk değil.

Ancak Selahaddin Dinçel ile Erhan Altın’ın arasındaki tek fark Erhan Hoca’nın sözleşmesinde herhangi bir tazminatın olmayışı oldu.

Daha net bir şekilde anlatırsak Erhan Hoca, tazminatsız kovuldu.

Şimdi merak ediyorum; yeni gelecek hocanın sözleşmesinde tazminat maddesi olacak mı acaba?

Erhan Hoca, Kocaelispor ile sözleşme yaparken sadece Kocaelispor’u sevdiği için şart ve koşul sunmadan geldi.

Ayrıca Erhan Hoca, Kocaelispor’a teknik direktör olurken aylık 65 bin lira maaşla geldi.  Kocaelispor’da oynayan ve de oynamayan çoğu oyuncudan daha az maaşla Kocaelispor’a teknik direktör oldu.

Erhan Altın kovulmayı hak etti mi?

Bu sorunun cevabı için istatistiklere ve oynanan futbola bakmalıyız.

Birincisi Erhan Hoca’dan önce Kocaelispor kaç puan alabilmişti ve Erhan Hoca göreve geldikten sonra kaç maç kazandı?

İkincisi Daha önce Kocaelispor'un oynadığı futbol taraftarı mutlu ediyor muydu?

Birincisi Erhan Hoca’dan önce Kocaelispor, kendi sahasında oynadığı maçta Sarıyer ile 0-0 berabere kalırken berbat bir oyun ortaya koymuş ve sezon başı büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. İkinci haftada Manisa Futbol Kulübü karşısında alınan 6-1’lik tarihi hezimetten sonra herkes Kocaelispor’dan umudu kesmiş acaba bu yıl küme mi düşeceğiz diye endişe ediyordu.

Böyle bir durumda teknik direktörlüğe Erhan Altın getirilmişti.

İkincisi Erhan Hoca’nın teknik direktörlüğe getirilişinden sonra bir iki maç hariç Kocaelispor oynadığı oyunla taraftarı mutlu etmiştir.

Üstelik bu oyuncuların hiç birini Erhan Hoca aldırmamıştı, hatta kadrodaki hiç bir oyuncu onun tercihi değildi.

Sorunlu oyuncularla da yollarını ayıran Erhan Hoca, sezona elindeki kısıtlı bir kadro ile devam edebilmişti ancak.

Ara transferde döneminde kaliteli oyuncular alınacağının sözünü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dan alan Erhan Hoca, görevi böyle kabul etmişti.

İddia ediyorum, sezon başında Gökdeniz ve Burak Süleyman bu takımda tutulsaydı Kocaelispor şimdi liderliğe oynuyor olurdu.

Kısıtlı kadroya rağmen Erhan Hoca ile çıktığı 15 maçta 9 galibiyet alan  Kocaelispor’un play off umutları devam ederken neden Erhan Hoca’yı gönderdiler?

Bir de Kocaelispor’un son sırada ve neredeyse düşmesi kesinleşmiş 4 puanlı Şanlıurfaspor ile bir erteleme maçı daha var. Yani Kocaelispor, çok zor olmayan bu maçı kazanırsa puanını 34 yapacak ve 2. Sıraki rakibiyle puan farkını 3’e indirecek.

Böyle bir durumda Erhan Hoca ile yolları ayırmak akıl karı değil.

Ayrıca Erhan Hoca kovulmayı hak etmediği gibi kovulma şekli de doğru olmadı.

Kısacası Erhan Altın kovulmayı hak etmedi.

Umarım ve dilerim Kocaelispor, yeni teknik direktörle başarılı olur, yoksa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin paralarını boşa harcayanlar bunun bedelini öderler.

Çünkü Kocaelispor, tartışmasız bu kentin en büyük ve en önemli markasıdır.

Bu yüzden hiç kimse egoları uğruna Kocaelispor'u feda etmesin!

Yazarın Diğer Yazıları