Tahsin  Keskin

Dünya'da 1. Sıradayız!

Tahsin Keskin

Türkiye’de kamuda tasarruf kısıtlaması kapsamında 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak.

İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık 3 kat artarak 998,6 milyon liraya ulaştı.

Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturuyordu.

Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servis hizmeti toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak.

Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi yönetimi de karara uygun olarak kamu personel servisi hizmetini sonlandırma kararı aldı.

Ancak dün Kocaeli Üniversitesi Sağlık Çalışanları Derneği üyeleri yaptıkları eylemle alınan bu kararı protesto etti.

Açıklama yapan KOÜ Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem Yaman, “Kamu kurumlarından taşıma servislerinin kaldırılması ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi çalışanları olarak kararı protesto ettik. Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği olarak Kamuda Tasarrufun yapılmasını desteklemekle birlikte, personel servisinin kaldırılmasını hatalı bir karar olduğunu vurgulamak istiyoruz. Taşıma servislerinin kaldırılması, iş aksaması, iş barışının bozulmasına, kamu hizmet sunumunun aksamasına sebebiyet verecektir. Gerekli düzenlemenin yapılarak, bu karardan vazgeçilmesini talep ediyoruz“ dedi.

KOÜ Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem Yaman’ın ‘’Kamu Tasarrufu tedbirleri kapsamında kamuda tasarruf tedbirlerini destekliyoruz ama kamu kurumlarından taşıma servislerinin kaldırılmasını doğru bulmuyoruz’’ anlamına gelen bu açıklaması ne demek oluyor?

Başkanı Adem Yaman’ın bu açıklamasından benim anladığım, ‘’Kamuda tasarruf tedbirleri alınsın ama bize dokunulmasın’’ değil mi?

Bir derneğin açıklaması böyle olmamalıydı.

Oysa bu kentte en çok sağlık çalışanlarına pozitif ayrımcılık yapıldı, en çok onlar korundu, kollandı.

Sağlık çalışanları için Kocaeli’de sosyal konutlar yapıldı, ulaşım araçlarından ücretsiz yararlandırıldı.

Kamu Tasarrufu tedbirleri kamuda çalışan herkesi kapsarken böyle bir açıklama tam anlamıyla talihsizliktir.

DÜNYA’DA 1. SIRADAYIZ

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde kamu çalışanlarına ne servis hizmeti ne de lojman tahsis edildiğini göremezsiniz.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde kamunun bu kadar az süre çalıştığını ve bu kadar çok tatil yaptığını da göremezsiniz.

Daha da kötüsü dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bu kadar yan gelip yatan havadan para kazanan kamu çalışanı göremezsiniz.

Türkiye’de kamu çalışanlarının üçte biri gerçekten mücadele vererek çalışırken kalan büyük bir oran oturduğu yerden para kazanıyor.

Türkiye’de bir şeylerin değişeceğine inanmamız için önce kamu israfına son verilmesi gerekiyor.

Ancak Kamuda tasarruf tedbirlerine sadece maaşlı çalışan memurlar değil bakanından belediye başkanına, işçisinden memuruna kadar herkes için uygulanması gerekiyor.

İşte o zaman alınan tedbirler amacına ulaşır.

-------------------------

BİR SÖZ:

‘‘Hava biraz soğusun, gölge veren ağacı unutursun!’’

Yorumlar 2
Kadir Can 29 Haziran 2024 23:33

Tahsin bey sizi beğenerek takip ediyorum. sizin yazılarınızı okumak için her gece 12'de sitenizi ziyaret ediyorum. Kocaelide beğenerek takip ettiğim çok az kişiden birisiniz. hep doğruları korkmadan çekinmeden yazıyorsunuz, sizi tebrik ediyorum. ancak bazı zamanlarda iktidarı koruyan yazılarınız oluyor. bu tür yazıları görünce hayal kırıklığına uğruyorum. mesela bu yazınızda kamu tasarrufu için ilk memeurdandan başlanmasını doğru bulmuyorum. onlar yesinler içsinle, hesabı biz mi ödeyelim? ülkede ilk fedakarlıklar hep memurlardan isteniyor zaten. vergisi peşin alınan kesim memurdur. bunu da unutmamak lazım. umarım bu yorumum yayınlanır.

Kocaeli 29 Haziran 2024 18:14

Kocaeli üniversitesi otobüs alıp servis işine kendi yaparsa daha karlı olur kamu kurumlarına servis için ücretsiz p plaka verilmeli

Yazarın Diğer Yazıları