Tahsin  Keskin

Cevap ver Engin Şahin!

Tahsin Keskin

En Kocaeli’nin sahibi Engin Şahin, köşe yazısında Kocaeli Zirve’nin ‘’Ezgi Ulugün ve gizli aşkı’’ ile ilgili haberimizden büyük rahatsızlık duyduğunu belirtip bunu köşesine taşımıştı.
O gece bu haberi okuyunca resmen kan beynime sıçramıştı.

O hiddetle aynı gece Engin Şahin’e sert bir cevapla haddini bildirmiştim.

Adamın ağzının payını vermiştim ama o sinirle Engin Şahin’in yazısında sorduğu sorulara cevap vermek aklıma gelmedi.

Gerçi yeni mezunlar bile böyle zavallı ve acemice sorular sormaz ama...

Neyse soru nasıl sorulur, soru nasıl cevaplanır öğreteceğiz Engin’e!

Şimdi bu adam(!) ilerleyen günlerde bu sorularıma cevap vermedin diye de yaygara kopartır maazallah. Hem o yüzden hem de kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye verelim cevabını…

Önce şunu söylemeliyim;

3 Ekim tarihinde yazdığım o köşe yazısından sonra gelen telefon, mesaj ve maillerden ne kadar doğru bir iş yaptığımı görmüş olmanın hazzını yaşıyorum doğrusu.

Destekleyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Bu arada Engin Şahin ile ilgili neler geliyor neler? Gelen ihbarların hepsini değerlendirdiğimi ve ilerleyen günlerde bunları tek tek sizinle paylaşacağımı belirtmek isterim.

Şimdi gelelim Engin Şahin’in bizi suçlamaya gayret gösterdiği o konulara..

Birincisi; Özel hayatın gizliliği ihlal ettiğimiz iddiasını şöyle açıklayayım size.

Özel hayat, Türk Dil Kurumu tarafından “kişilerin kendine özgü yaşayışı, yaşama tarzı, kendisini ilgilendiren tutum ve davranışı” olarak tanımlanmıştır. Oysa bizim haberimizde cinayete kurban giden üçüncü bir kişinin varlığından söz ediyoruz. Ayrıca öldürülen kişinin ailesi ciddi iddialarda bulunuyor. Yani bu haberin haber değeri yok öyle mi Engin?

İkincisi; Haberi neden gece 02:00’de yayına alacağımızı duyurduk?

Çünkü Kocaeli Zirve, 24 saat canlı olan bir haber sitesi. Kocaeli Zirve’de çalışanların haricinde haber giren 3 çalışma arkadaşımız daha var. Haber sitemizi gecede canlı tutmak istiyoruz. Bunun için bazı özel haberleri ve köşe yazılarını gece giriyoruz.

Google Bot diye bir şey var. Mümkün olduğunca girilen haberlerin arasındaki süre ne kadar kısa olursa sitenin google’daki varlığı o kadar büyük olur.

Daha açık anlatayım Engin; Hani En Kocaeli için ALEXA’dan aylık 19 dolara sanal trafik satın alıyorsunuz ya işte bizim yaptığımız bunun en organik ve en ahlaklı hali.

Bu arada Alexa’dan sanal trafik satın alarak reklam verenleri ve okuyucuyu aldatmaya utanmıyor musunuz?

O aldığınız paralar helal midir Engin?

Sen de başkaları gibi diğerleri yapıyor, onlar bıraksın, biz de bırakalım mı diyeceksin?

Bırak onlar yapsın, sen de bir keresinde dürüst ol be Engin!

Bu arada Alexa’dan sanal trafik almayan Kocaeli’de haber sitesi kalmadı nerdeyse.

O yüzden sakın Alaxa verilerine inanıp medya planlaması yapmayın.

Üçüncüsü; Haber neden yayınlanmadı?

Çünkü haberi 02:00’de yayınlayacağımızı duyurduktan sonra gelen tepkiler işin daha çok magazine doğru gittiğini fark ettik. Oysa bu ciddi bir haberdi ve bir cinayeti ilgilendiriyordu.

Bu nedenle Kaan Şensoy’un babası İsmet Şensoy’un talebi üzerine görüntülü röportaj yaptık ve onu yayınladık. Yani olayın muhatabı iddialarını görüntülü olarak dile getirdi.

Kısacası haberi yayınlamaktan vazgeçmediğimiz gibi bizzat iddiaları ortaya atan kişiyi tehditlere rağmen ekranlara çıkarttık.

Ayrıca suçlanan kişilere de Kocaeli Zirve Gazetesi kapılarının her zaman açık olduğunu belirttik ve söz haklarını kullanmak isterlerse her zaman kullanabileceklerini deklere ettik.

Dördüncüsü; İYİ Parti’nin adını neden bu işe karıştırdık?

Önce şunu belirteyim. Köşe yazarlarımızın ve haber yapan çalışma arkadaşlarımızın her biri farklı siyasi görüşlerde olsa dahi Kocaeli Zirve Gazetesi, bütün parti, dernek, kişi, kurum, kuruluşlara aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktadır. Ben ve hiçbir çalışanımız kendi siyasi görüşünü gazetemiz üzerinden empoze edemez. Kocaeli Zirve Gazetesi, bu kentteki en bağımsız, en tarafsız, en objektif haber sitesidir.

Ancak olayın muhatabı olan Ezgi Ulugün, daha önce  Ankara’da İYİ Parti’nin grup toplantısında kürsüye çıkıp gözyaşları dökmüş ve mağdur olduğunu iddia etmiştir. Hal böyle iken Ezgi Ulugün’ün sevgilisinin de İYİ Partili olması bir rastlantı mıdır?

Ayrıca bizler İYİ Parti’yi suçlayıcı en ufak bir kelime kullanmazken sen bundan neden rahatsız oldun Engin?

O günkü haberimizde İYİ Parti’nin adını kullanmamızdan neden rahatsız olduğunu yine kanıtlı olarak açıklayacağım Engin.

Engincim, gördüğün gibi sorduğun bütün sorularına ilkokul öğrencisine anlatır gibi açık açık cevap verdim. Umarım tatmin olmuşundur.

Eğer yine de tatmin olmadıysan gerçekten ‘’Umutsuz vaka’’ olduğuna inanacağım bende.

Şimdi benim de sana bir sorum var ve senden de aynı açıklıkta bir cevap bekliyorum Engin.

Aynı köşe yazının DÖRT başlıklı paragrafta ‘’ kulüp yöneticisini arayıp, çaya davet eden, görüşmesinde ‘’özel hayatınla ilgili iddialar var’’ deyip şantajla para kopartmaya çalışan gazeteci’’ kimdir?

Sen de iddia ettiğin bu şantajcı gazeteciyi açıklamak zorundasın.

Bir önceki köşe yazımda firmalardan usulüne uygun şantajla nasıl para koparttığını anlattıktan sonra sana şantajcı demiştim. Eğer bu şantajcı gazeteciyi de açıklamazsan şantajcının yanına YALANCI sıfatını da ekleyeceğim, bilmiş ol.

Cevap bekliyorum Engin, şantajcı olarak suçladığın o gazeteci kim!

Yazarın Diğer Yazıları